Son teravih hangi gece olacak 2021? Teravih namazı ne zaman bitiyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. mübarek ramazan ayının son günlerine kalmasına yakın vatandaşlar tarafından merak edilen teravih namazıyla ilgili detayları sizler için araştırdık. Ramazan ayında en önemli sünnet ibadetleri arasında gösterine teravih namazının ne zaman biteceğiyle ilgili sorulan Son teravih hangi gece olacak 2021? Teravih namazı ne zaman bitiyor? Sorularının yanıtını haberimizde derledik. İşte detaylar…

SON TERAVİH HANGİ GECE OLACAK 2021? TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN BİTİYOR?

Teravih namazı, Ramazan ayı içinde arife gününde başlayıp Ramazan'ın son gününün gecesine kadar devam eden ve 20 rekat olarak kılınan nafile bir namazdır. Müslümanlar bu yıl evlerinde 12 Nisan gecesi ilk teravih namazını kılmaya başladı.

SON TERAVİH HANGİ GECE OLACAK 2021?

Teravih namazı 2021 yılında 11 Mayıs günü yatsı namazının ardından eda edilecek. Ramazan ayı arife günü sonrası Ramazan Bayramı başlayacak. Teravih namazının kılınışı uzun bir aranın verilmesi nedeniyle dönem unutulabiliyor.

Yatsı namazı ile vitr namazı arasında her iki rekatta selam verilerek kılınan teravih namazı, koronavirüs tedbirleri kapmasında alınan yeni karar ile bu yıl evlerde kılındı.

Editör: TE Bilisim