Bu yiyeceklerden helal olanlarını yiyip içen bir kimse hem sıhhat kazanır hem de iş yaşantısında büyük kazanç elde eder. Rüyada siyah dut yediğini görmek ise bir süre faydası görülecek olup daha sonra kaybedilecek bir kazanç anlamına gelir. Bazı alimler rüyada görülen karadutun kısa süreli bir gönül macerasına işaret ettiğini söylemiştir.

Rüyada Dut Silkelemek

Rüyada dut ağacı silkelemek, bazı sorunlardan kısa süre içerisinde kurtulmaya ve huzura erişmeye delalet eder. Dallarından düşen dutları ezmek, yanlış işlerle uğraşılıyor olduğunun belirtisidir. Fakat yere düşen dutları nazikçe toplamak ya da yerden alarak yemek, rüyayı gören kişinin bir konuda büyük gayretler göstererek başarıya ulaşacağının belirtisi sayılır.

Rüyada Dut Ağacından Dut Toplamak

Rüyada ağaçtan bir şeyler topladığını görmek işlerin düzeleceğine ve saygınlığın artacağına delalet eder. İmam Nablusi (r.a) Hazretleri bu rüya ile alakalı olarak demiştir ki; mevsimi gelen bir meyveyi ağacından topladığını gören rüya sahipleri müjdeli bir havadis alacaktır. Fakat mevsimi gelmemiş olan bir meyveyi ham halde iken topladığını görmek şerdir. Bu durumda rüya sahibi bir hastalıkla yüzleşmek zorunda kalacaktır. Rüyada dut toplamak, eğer dutlar olgunlaşmış ve lezzetli ise hayırlıdır. Aksi halde rüyayı görenin sağlığına dikkat etmesi önerilir.

Rüyada Beyaz Dut Ağacı Görmek

Rüyada dut ağacı görmek hayra yorulmuştur. Bembeyaz ve olgun dutlar, rüya sahibinin kafasını karıştıran meselelerin en kolay şekilde çözülecek olduğuna işaret eder. Ayrıca beyaz renk, çok sayıda rüya tabircisi tarafından sağlığın ve mutluluğun da işareti sayılmıştır. Bununla beraber rüyada karadut ağacı görmek de aynı şekilde tabir edilir.

Rüyada Kırmızı Dut Görmek

Rüyada görülen meyveler ya da diğer türden yiyecekler, sahip oldukları renge göre birbirinden farklı anlamlar taşır. Rüyada kırmızı renkli dut yediğini görmek, manevi açıdan elde edilecek olan olgunlukların belirtisidir. Henüz tam kararmamış olup rengi kırmızımsı bir tonda görünen dutlar, rüya sahibinin güçlü bir maneviyata sahip olduğunu gösterir. Fakat rüyada yenen kırmızı dutların tatsız olması, söz konusu maneviyatın birileri tarafından kötü etkilendiğine delalet eder. Bu durumda rüya sahibinin herkesle dostluk kurmaması ve arkadaşlık konusunda seçici olması gerekir.

Rüyada Dut Reçeli Görmek

Rüyada reçel görmek sevincin ve kolaylıkların habercisidir. Fakat bu konuda çeşitli tabirler mevcuttur;

  • Rüyada çok fazla reçel yediğini gören mevsimsel bir hastalığa yakalanır;
  • Az fakat lezzetli bir reçel yediğini gören takva sahibi olur, imanı güçlenir;
  • Kavanoz içinde ya da herhangi bir kapta reçel bulunduğunu gören müjdeli bir haber alır.

Rüyada Ahududu Görmek

Rüyada ahududu yediğini görmek sevindirici bir haber alınacağını gösterir. Uzun bir süreden bu yana rüya sahibini rahatsız eden pek çok durum, tam da istenen şekilde bir sonuca ulaşacaktır. Fakat rüyada yenen ahududunun tatsız ya da çok küçük olması, rüyanın tabirini tam tersine çevirebilir.

Rüyada Karadut Lekesi Görmek

Cabir’ül Mağribi (r.a) rüyada leke görmek konusunda demiştir ki; temizlenmesi mümkün olmayan ya da pek zahmetli olan lekeler, rüya sahibinin bir iftiraya uğrayacağını, birileri tarafından küçük duruma düşürüleceğini ve üzüntü yaşayacağını gösterir.

Bununla birlikte rüyada karadut görmek hayırlı anlamlara geldiği için, karadutun lekesi hayırlı tabir edilebilir. Rüya sahibi, hevesle başlayacağı bir işte bazı sorunlar yaşayacak ve istemesi halinde bu sorunların üstesinden gelecektir.

 

Editör: TE Bilisim