Rüyada büyük yılan görmek birbirine zıt olan şekillerde tabir edilmiştir. İmam Abdülgani El Nablusi Hazretleri bu konuda diyor ki; büyük ve uzun yılan, rüya sahibinin bir konuda korkuya kapılacağını gösterir. Fakat bazı İslami rüya tabirlerine göre ise rüyada yılan görmek büyük kazanç anlamındadır. Hz. Musa (a.s)’nın firavun karşısında kendini ispatlamasını sağlayan yılan mucizesi, rüyada yılan görmenin hayırlı tabirleri için bir temel oluşturur.

Rüyada Kahverengi Yılan Görmek

Rüyada görülen yılanın koyu renkli olması, uzun bir süre mücadele edilecek sıkıntıların habercisidir. Bununla beraber rüyada siyah yılan görmek maddi açıdan kayıp yaşamaya delalet eder. Rüya sahibi son zamanlarda harcamaları konusunda titiz olmalıdır.

Rüyada Yılanın İnsanı Kovalaması

Rüyada yılandan kaçmak hayırlı değildir. Saldırgan ve büyük bir yılandan kurtulmak için çabaladığını gören rüya sahibi mal kaybı yaşayacaktır. Kendisinden kaçılan yılan ne kadar büyük olur ise kayıplar da o kadar büyük demektir.

Rüyada Evin İçinde Yılan Görmek

Bir evin içinde yılan bulunduğunu gören rüya sahibi, ya arkadaşlarından ya da aile bireylerinden bir zarar görecektir. Söz konusu rüyanın pek hayırlı olmayışı ise kendisinden zarar görülecek şahısların durumundan kaynaklanır. Çünkü rüyada evde yılan görmek, niyeti anlaşılamayan gizli düşman anlamına gelir. 

Rüyada Yılan Yakalamak

Rüyasında bir yılanı kuyruğundan ya da başka bir yerinden tutarak yakaladığını gören kişi;

  • Kazançlı bir fırsat elde edebilir,
  • Düşmanlarının açığını ortaya çıkarabilir,
  • Kendisi hakkında yapılan gizli bir plandan haberdar olabilir.

Rüyada yılan görmek çeşitli anlamlara geldiğinden, söz konusu yılanın yakalanması da duruma göre farklı şekilde tabir edilir.

Rüyada Yılanı Sopayla Kovalamak

Rüyada yılan kovalamak, yaşanabilecek olan sıkıntıların en kısa sürede atlatılacağını ve rüya sahibinin huzur bulacağını gösterir. Bu rüyayı gören kişi, dost olarak bildiği gizli düşmanlarının farkına varacak ve onların hepsinden uzaklaşıp kendini emniyete alacaktır.

Rüyada Büyük Sarı Yılan Görmek

Sarı yılan, güçsüz olmasına rağmen tehlikeli görünen bir düşmanı simgeler. Rüyada sarı yılan görmek kolaylıkla üstesinden gelinebilecek olan sıkıntılar yaşanacağının bir habercisidir.

Rüyada Birkaç Tane Yılan Görmek

Sayısı birden çok olan yılanlar, rüya sahibinin bazı konularda kimseden destek alamayacağına ve sorunlarına karşı yalnız mücadele edeceğine işarettir. Rüyada çok sayıda yılan görmek, etraftaki dostlardan pek çoğunun aslında düşmanca düşünceler beslediğini de gösteren bir durumdur. Rüyayı gören kişi mutlaka dikkatli olmalı ve güvenmediği kişilere sır vermekten kaçınmalıdır.

Rüyada Beyaz Yılan Görmek

Beyaz renkli yılan ile sarı renkli yılan, rüya sahipleri için birbirine yakın anlamları karşılar. Rüyada görülmüş olan yılanın ya da yılanların rengi ne kadar açık ise yaşanacak problemler o kadar kısa sürecek demektir. Yani rüyada beyaz yılan görmek, fazla etkili olması beklenmeyen küçük aksiliklere işaret eder.

Rüyada Yılanın Başını Ezmek

Bir yılanı etkisiz hale getirmenin tek yolu, öncelikli olarak başını ezmektir. Rüyada yılan öldürmek ise kazanılacak olan zaferlere delalet eder. Bir yılana karşı mücadele verip eninde sonunda bu yılanın başını ezdiğini gören bir kimse hayırlı bir rüya görmüştür. Rüyada yılan görmek, yılanın açık renkli ya da etkisiz durumda olması halinde çok hayırlıdır. Çünkü rüya sahibi bu gibi durumlarda büyük kazançlar elde edecek, düşmanlarının şerrinden emin olacaktır.

Editör: TE Bilisim