Rüyada uykuda olan birini görmek, bazı yorumcular tarafından hayır olarak yorumlanmıştır. Uyku, sükûta delalet edilmiştir. Rüyada uyuyan birini görmek, rüya sahibi için huzurlu ve sakin bir hayat sürmeye yorulmuştur.

Rüyada Uyumuş Birini Uyandırmak

Kişinin rüyasında uyuyan birini uyandırmaya çalışması, yardım manasında yorumlanmıştır. Kişi eğer rüyasında gördüğü kişiyi tanıyorsa, o kişinin zor durumda kalacağı ve rüya sahibinin ona yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapacağına yorumlanmıştır.

Rüyada Uyuyan Birini Görmenin Psikolojik Yorumu

Rüyasında uyuyan birini gören insanlar, psikologlar tarafından depresyona girmeye meyilli insanlar olarak işaret edilmiştir. Bu kişiler; içine kapanık, utangaç, sosyalleşmeyi sevmeyen ve fazla arkadaş edinmeyen insanlardır. İnsanlarla kolay iletişim kurmadıkları için insanlarla zaman geçirmek yerine evde yalnız kalmayı tercih ederler.

Rüyada Kişinin Kendini Uyurken Görmesi

Rüya sahibinin kendini uyurken görmesi, hayatını düzene sokması gerektiğine bir işaret olarak yorumlanır. Rüya sahibi yaptığı hataları tekrar etmemek için gayret göstermelidir. Bu rüya hakkında yapılan farklı yorumlar da şöyledir:

  • Rüya sahibinin bir şeyden çok korktuğuna delalet edilmiştir. Kişi bu nedenle bazı adımlar atmaktan çekinir.
  • Bazı yorumcular için evliliğe işarettir.
  • Eğer rüya sahibi sol tarafına dönerek bu rüyayı gördüyse hasta olacağına, sağ tarafa dönüp uyuduysa da gelecek hayırlı haberlere yorulur.

Rüyada Derin Bir Uykuda Olmak

Kişinin rüyasında derin bir uyku içinde olduğunu görmesi, çekilen sıkıntıların sonlanacağına delalet edilmiştir. Kişi eğer maddi veya manevi zorluklar içindeyse en kısa zamanda karşısına çıkan bir imkân sayesinde bu durumu sonlandıracaktır.

Eğer rüya sahibi derin uykudan uyanabildiğini görüyorsa, arkasından çevrilen işlerin farkına varacak zamanında zarar göreceği insanlardan uzaklaşmayı başaracaktır.

Rüyada Uyanmak İstemek

Bir kimsenin rüyasından uyanmak istediğini görmesi, pişmanlık duyacağına yorumlanmıştır. Rüya sahibi yaptığı hatalardan ve işlediği günahlardan çok pişman olacak ve tövbe edecektir.

Rüyada Ev Dışında Bir Yerde Uyumak

Kişinin rüyasında evi dışında başka bir yerde uyuması, çabalamaya işaret edilmiştir. Rüya sahibi bir şeyi elde etmek uğruna çok gayret gösterecek ve sonunda istediğini alacaktır. Rüyada ev dışında bir yerde uyumak, uyunan yerlere göre farklı yorumlanmıştır. Bazıları yerlerin yorumlar şöyledir:

  • Kişinin rüyasında açık havada uyuduğunu görmesi, gerçekleşecek hayaller kurduğuna yorumlanmıştır. Rüya sahibinin hayalleri yakın zamanda gerçekleşecek ve mutlu bir hayat sürecektir.
  • Rüya sahibinin rüyasında mezarlıkta uyuduğunu görmesi, çaba göstermeye delalettir. Kişi daha önce yapmış olduğu birtakım hatalardan ders alacak, onların telafisi için çok uğraşacaktır.
  • Rüya sahibinin iş yerinde uyuduğunu görmesi, çok çalışacağına yorulmuştur. Yoğun bir çalışma temposunun bir süre devam edeceği, kişinin çok yorulacağı ancak çalıştığının karşılığını da alacağı olarak yorumlanmıştır.

Rüyada Uykudan Uyanmak

Kişinin rüyasında uyandığını görmesi, hayatında olacak yeni gelişmelere delalet eder. Kişi özel hayatı veya işiyle ilgili bir sürpriz olacağına yorumlanmıştır. Kişi almak veya yapmak istediği bir şeyle ilgili harekete geçecek, istediğini elde edene kadar da bırakmayacaktır.

Eğer kişi, rüyasında çok uykusu gelmesine rağmen uyumayıp uykuya direndiğini görüyorsa, bu rüya kişinin yorgun olduğu şeklinde yorumlanır.

İmam Nablusi, rüyada uykudan uyanmayı beş farklı şekilde yorumlamıştır:

  • Rüya sahibinin ömrünün uzun olacağı
  • Rüya sahibinin rızkının bolluğu için çalışacağı
  • Rüya sahibinin şeraitin koyduğu yasak ve kurallara uyması
  • Rüya sahibinin hem dünya işlerini yapması hem de dini açıdan kendini yetiştirmesi
  • Rüya sahibinin atacağı adımların önceden hesaplayarak özellikle işiyle ve maddi konularla ilgili doğru hamleler yapması
Editör: TE Bilisim