Güzel bir bahar zamanında rengarenk çiçekler görülmüş ise rüya sahibi sevindirici olaylar yaşayacak demektir. Fakat bir kış gününde çiçeklerin açtığını görmek, üzüntünün ve beklenmeyen kötü haberler almanın işareti sayılır. Rüyada saksıda çiçek görmek ise sonuçlanması beklenen bazı şeyler bulunduğunu gösterir. Bu durumda rüya sahibi sabrını muhafaza etmelidir.

Rüyada Buket Çiçek Görmek

Rüyada çiçek buketi görmek müjdeli bir haber alacak olmayı simgeler. Fakat çiçeklerin durumuna göre bu rüyanın farklı tabirleri mevcuttur;

  • Buket halindeki çiçekler tek renkli ise maddi kazanç,
  • Rengarenk ise daha çok manevi açıdan olumlu etkisi görülecek olan bir kazanç elde edilecektir.

Rüyada Gül Görmek

Rüyasında kıpkırmızı bir gül gören, sürdürüyor olduğu işlerinde önemli başarılar kazanacak ve saygıdeğer biri haline gelecektir. Rüyada kırmızı gül görmek, bu çiçeğin özellikle Hz. Muhammed (S.A.V) ile ilişkilendirilmesinden dolayı hayra yorulur. Fakat rüyada görülmüş olan gülün rengi, söz konusu rüyaya çok farklı anlamlar katabilir;

  • Rüyada sarı renkli gül görmek bazı sağlık sorunlarının ve sıkıntıların habercisidir.
  • Rüyada pembe gül görmek rüya sahibinin yakın çevresinde pek yalancı birilerinin bulunduğuna delalet eder. Birilerinden pembe gül almak, rüyayı gören kişinin bir konuda yanılacağını gösterir.
  • Rüyasında, bir gülün sahip olamayacağı renkteki bir gül görmüş olanlar son derece şaşırtıcı haberler alacaktır.

Rüyada Mor Çiçek Görmek

Rüyada mor renkteki bir çiçeği görenler, kolay yoldan rızık elde edecektir. Rüyada görülen mor renkli eşyalar ya da doğal varlıklar, rahatlamanın ve huzura kavuşmanın sembolü sayılır. Rüyada mor ve beyaz çiçek görmek, kolaylıkla elde edilmesi beklenen rızkın helal yollar ile kazanılacağına işarettir.

Rüyada Eflatun Çiçek Görmek

Rüyada çiçek görmek, görülen çiçeğin eflatun olması halinde pek hayra yorulmaz. Çünkü eflatun rengi, rüya sahibinin aleyhinde düşünceleri bulunan birilerinin habercisidir. Böyle bir rüya görmüş olan kişinin çevresindekilere karşı çok dikkatli olması ve yalancılıklar karşısında kendini etkili bir şekilde savunabilmesi gerekir.

Rüyada Açan Çiçek Görmek

Rüyada bir çiçeğin toprak üzerinde açıyor olduğunu gören kişi;

  • Evli bir kadın ise gebe kalacaktır.
  • Bekar bir kadın ise zengin bir eşe sahip olacaktır.
  • Erkek ise malı artacaktır.

Bu rüya, son zamanlarda etkisi artmış olan duygusal sıkıntıların çözüleceğini de müjdeler.

Rüyada Beyaz Çiçek Görmek

Rüyada beyaz renkli çiçekler gören bir kişi, eğer var ise aile içindeki sıkıntılarını geride bırakacaktır. İmam Gazali (r.a) tabirine göre; rüyada beyaz rengin görülmesi şansın ve bolluğun işareti sayılır. İmam Nablusi (r.a) ise demiştir ki; rüyasında bir ağacın dallarında beyaz çiçekler açtığını gören kişi, Allah’ın razı olduğu bir kuldur.

Rüyada Lavanta Görmek

Rüyada lavanta kurusu görmek ya da taze haldeki lavantaları görmüş olmak, rüya sahibini rahatsız eden pek çok şeyin ortadan kalkacağını gösterir. Mor renkli olmasından dolayı bu çiçeğin maddi kazanç habercisi olduğu da söylenebilir.

Rüyada Solmuş Çiçek Görmek

Solgun, cansız ya da rengi geçmiş çiçekler, rüya sahibinin sıkıntı yaşayacağı bazı durumların habercisidir. Rüyada çiçek görmek, eğer çiçekler canlı ve rengarenk ise çok hayırlıdır. Fakat canlılığını kaybetmiş çiçekleri rüyasında görenler sağlıkları konusunda dikkat göstermelidir.

Editör: TE Bilisim