Ağzına kadar dolu bir hazine sandığı bulduğunu gören kişi, sosyal statüsü her ne olursa olsun büyük bir saygınlık kazanacaktır. Bununla birlikte İmam Nablusi (r.a) demiştir ki; rüyada hazine görmek ilmin artmasına ve kazanca delalet eder. Rüyasında bir hazine görmüş olan kişi;

  • Öğrenci ise ilmi artar,
  • İşçi ise kıdemi yükselir,
  • İş sahibi ise kazancı bollaşır,
  • Bekar ise ileride hayrını göreceği birileriyle nişanlanır,
  • Evli ise yuvasına huzur gelir.

Rüyada görülmüş olan hazinenin miktar bakımından ne durumda olduğu da önemlidir. İmam Nablusi (r.a) Hazretlerine göre; rüyada görülmüş olan hazine çok fazla ziynet eşyasından oluşuyorsa bu durum bazen şerlidir. Hazinenin mütevazı bir hale sahip olması her zaman daha iyi sayılır.

Rüyada Altın Görmek

Rüyada altın ya da altından üretilmiş bir şeyler bulmak, rızkın artacağına ve şansın güzelleşeceğine delalet eder. Bununla birlikte rüyada altın görmek bazı durumlarda üzüntünün habercisi sayılır. İslam alimleri, dünyasal zenginliği temsil eden şeylerin rüya aleminde hayırlı anlamlara gelmediğini savunmuştur. Bu sebepten dolayı rüyasında altın ya da buna benzer değerli şeyler gören rüya sahipleri sağlıklarına dikkat etmeli ve daha da önemlisi, amellerinde ölçülü olmalıdırlar.

Rüyada Define Arayanları Görmek

Rüyada defineci görmek, rüyayı gören şahsın pek çok konuda büyük şüphelere sahip olduğunu gösterir. Özellikle maddi konularda meydana gelen bu şüpheler, rüya sahibinin sarf edeceği çabalar sonucunda ortadan kalkacak ve yerini huzura bırakacaktır.

Rüyada Define Yeri Görmek

Rüyasında bir yerin define alanı olduğunu görenler öncelikle sakin olmalıdır. Bu tür rüyalar, gerçek hayatta da oranın define yeri olduğuna işaret etmez. Rüyada hazine yeri görmek genel olarak beklentilerin habercisidir. Rüyasında bir arazide define bulunduğunu gören ya da görmese bile söz konusu arazide define bulunduğunun bilincinde olanlar, birilerinden bir şeyler bekleyecektir. Bu beklenti yüksek ihtimalle hayırlıdır. Fakat nasıl sonuçlanacağı tamamen rüya sahibine bağlıdır.

Rüyada Define Bulmak ve Yakalanmak

Rüyada hazine bulmak iyi şansın habercisidir. Bununla birlikte rüyasında herhangi bir sebeple yakalandığını gören kişi, kısa sürecek olan bazı problemler yaşayacaktır. Yani rüyada define bulduktan hemen sonra yakalanmak, güzel günlerin ardından bazı maddi zorlukların yaşanacağına delalet eder. Rüyada define ararken yakalanmak, aynı zamanda manevi sıkıntıların da habercisidir.

Rüyada Hazine Aramak

Rüyada hazine görmek, hayra ve şerre delalet ediyor olabilir. Bir arazi üzerinde hazine arıyor olduğunu gören bir kişi en kısa zamanda müjdeli bir haber alacaktır. Aynı zamanda hazineyi bulduğunu ve altınları bir torba içine koyuyor olduğunu görenler muhtemelen harama el uzatacaktır. Ayrıca rüyada altın aramak İmam Nablusi (r.a) tabirine göre manevi zayıflığın da bir göstergesidir.

Rüyada Toprağı Kazıp Define Bulmak

Rüyasında bir toprağı kazmaya başlayıp altından define çıkaran kişinin şansı artar, başarıları çoğalır, sonuçlanmasını beklediği her şey istediği gibi sonuçlanır. Rüyada toprak kazmak, İmam Nablusi (r.a) tarafından yapılan bir tabire göre çok mal sahibi olmaya delalet eder.

Rüyada Altın Kaybetmek

Bir rüya sahibi, gerçek hayatta kendine ait olan altınları kaybettiğini görürse bu rüya şerre yorulur. Fakat rüyada bulduğu bir altının kaybedilmiş olması, hastalıklardan kurtulmaya ve şansın artmasına delalet eder. Rüyada hazine görmek ve daha sonra o hazineyi gözden kaybetmiş olmak, bir kazanın kolayca atlatılabileceğini gösterir.

Editör: TE Bilisim