Sinovac'ın CEO'su Yin Weidong yaptığı açıklamada, şu ana kadar Endonezya ve Brezilya'ya 50 milyon, Türkiye'ye ise 20 milyon doz aşı gönderildiğini ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Weidong, bu kapsamda Türkiye dahil 5 ülkeye üretim lisansının verildiğini, dolayısıyla da aşının artık bu ülkelerde üretileceğini ifade etti.

Sinovac CEO'su, söz konusu ülkeler arasında Türkiye ile birlikte Brezilya, Endonezya,  Malezya ve Mısır'ın olduğunu belirtti.

ANTİKOR ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Öte yandan Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısının bağışıklık yanıtıyla ilgili bilimsel çalışmayı geçen ay tamamlayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi ekibi, şimdi de aşının antikor düzeyine yönelik çalışma başlattı.

MCBÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalından öğretim üyeleri, gönüllü 1053 sağlık çalışanı üzerinde yürüttükleri SARS CoV-2 İnaktif (Sinovac-Coronavac) Aşısının Bağışıklık Yanıtı" başlıklı bilimsel çalışmanın ardından yeni bir araştırma için laboratuvara girdi.

İlk araştırmada Sinovac'ın ikinci doz sonrası kadınlarda yüzde 99,2, erkeklerde yüzde 95,7 bağışıklık sağladığını ortaya koyan bilim insanları, aynı gönüllülerde antikor oranının zamana karşı direncini ölçmeye başladı.

Editör: TE Bilisim