Rüyada acı yiyecek görmek hem hayrın hem de şerrin habercisi sayılır. Bu tür rüyaların hayırlı olması, acı nimetlerin sağlığa faydalı olmasından kaynaklanır. Şer ise acının kedere ve istenmeyen olaylara atfedilmesi ile ilişkilidir. Rüyada acı biber görmek, söz konusu biberin rengine ve türüne göre birbirinden farklı şekillerde tabir edilir.

Rüyada Yeşil Acı Biber Görmek

Rüyada yeşil biber görmek, biberin tatlı ya da acı olması fark etmeksizin genel olarak aynı mesajları verir. Yeşil renkli biberler, alınmak istenen sonuçlara en hayırlı şekilde ulaşacak olmaya delalettir. Rüyada taze yeşil biber görmek, malın ve mülkün artmasına da bir işaret sayılır. Ayrıca rüya sahibinin aile içinde de güzel gelişmeler yaşaması mümkündür.

Rüyada Acı Kırmızı Biber Görmek

Rüyada kırmızı biber görmek hem iyi sağlığın hem de bazı küçük sıkıntıların habercisidir. Eğer rüya sahibi çok fazla kırmızı biber yediğini ve bir süre sonra kusmaya başladığını görürse bu durum haram mala delalet eder. Yeteri kadar tüketilmiş olan kırmızı acı biber ise yaşanan sorunları kısa sürede atlatmanın habercisidir.

Rüyada Biber Dolması Görmek

Pişmiş halde görülen yemekler, rüyayı gören kişinin son zamanlarda çok şanslı olacağına ve sıhhat kazanacağına delalet eder. Hatta rüyada acı biber görmek, biberin dolma halinde olması durumunda sadece hayra yorulur. Dolma, rüya sahibinin büyük uğraşlar sonucunda güzel şeyler yaşayacağını gösterir. Bununla birlikte aile içindeki sıkıntıların azalması ve özellikle duygusal problemlerin her geçen gün kendi kendine iyiye dönmesi beklenebilir. Çünkü rüyada dolma görmek genel olarak hayırlıdır.

Rüyada Acı Biber Turşusu Görmek

İmam Nablusi (r.a) Hazretleri, turşu ve benzeri türde olan ekşi yiyeceklerin hayra delalet etmediğini söylemiştir. Üstelik acı biber turşusu, bu yorum üzerinden bir değerlendirme yapılacak olur ise çok daha kötü bir şeylerin habercisi olabilir. Rüya sahibi eğer biriyle karşılıklı oturup acı biber turşusu yediğini görmüşse, muhtemelen bir tartışmaya dahil olacak ve kalbi kırılacaktır. Aynı şekilde rüya sahibinin birilerine karşı kabalık yapması da mümkündür.

Rüyada Kırmızı Biber Tarlası Görmek

Bir rüyada herhangi bir yiyeceğin bol şekilde görülmesi hayırlıdır. Cabir’ül Mağribi (r.a) bu konuda demiştir ki; rüyasında helal yiyecekleri çok miktarda gören kişi büyük kazançlar elde eder. Rüyada dalında biber görmek, şansın artacağına ve rüya sahibinin hiç beklenmedik fırsatlar yakalayacağına yorulabilir.

Rüyada Dalından Yeşil Biber Toplamak

Bir şeyleri dalından koparıp topladığını gören rüya sahibi, yakın bir zamanda büyük kazançlar elde ederek çevresinde bulunanlara faydalı olur. Rüyada biber toplamak, zenginliği ile ün salmış birilerinden hayır görmeye de işaret sayılır. Bu rüyayı gören kişi;

  • Öğrenci ise okul hayatındaki başarıları artar,
  • Evli ise güzel bir çocuğu olur,
  • Bekar ise çevresinde, evlenebileceği insanların sayısı artar,
  • Zengin ise işleri daha da bereketlenir,
  • Fakir ise bir konuda büyük kazançlara sahip olur,
  • Maddiyata dair bir sıkıntısı yoksa veya orta gelirli ise manevi açıdan olumlu gelişmeler yaşar.

 Rüyada Tatlı Yeşil Biber Yemek

Rüyada acı biber görmek ile beraber tatlı yeşil biber görmek daha hayırlıdır. Rüyasında açık renkli, taze ve tatlı bir biberi iştahla yediğini görenler, fazla zorlanmadan büyük kazançlar elde edecektir. Rüyada tatlı biber görmek, zahmetsiz olarak kazanılan paranın ve hayatta meydana gelecek kolaylaşmaların işaretidir.

Editör: TE Bilisim