İşgalci İsrail’in Gazze’deki terör saldırılarına Kassam Tugayları’ndan cevap gecikmedi.

Son 3 gündür işgalci İsrail ordusu ile Kassam Tugayları arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. İsrail’in terör saldırılarına karşı 600’den fazla füze atışıyla cevap veren Kassam Tugayları, Tel Aviv ve daha birçok işgal altındaki şehri vurdu.

AYASH250 HAMLESİ

Ayrıca elektrik ve petrol hatları gibi stratejik noktaların vurulmasına rağmen İsrail, Gazze’de sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası Kassam Tugayları’ndan kritik bir hamle daha geldi.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 250 kilometreden fazla menzili olan Ayash-250 füzesini kullanmaya başladıklarını açıkladı.

“220 KİLOMETREYİ HEDEFLİYORUZ”

“Tel Aviv, Dimona, Aşdod ve ötesini bombalama kararı bizim için su içmekten daha kolay." diyen Ebu Ubeyde kritik noktaları hedef almaya devam edeceklerini açıkladı.

Ebu Ubeyde açıklamasında “Ayash-250 füzesi ile Gazze’ye 220 kilometre mesafedeki Ramon-Eilat Havalimanı’nı hedef alıyoruz. Nekbe'den bu yana hiçbir devletin vurmaya cüret edemediği füzelerle İsrail'i vurduk. Askeri yeteneklerdeki farklılığa rağmen kitlesel füze saldırıları düzenledik. Ödediğimiz ve ödeyeceğimiz her bedel Mescid-i Aksa ve Kudüs için bir fidyedir. Mücadelemiz, silahlarımız ve güç birikimimiz, toprağımızın hatırı, halkımızın savunması ve kutsallarımızın zaferi içindir.” ifadelerine yer verdi.

KASSAM FÜZELERİNİN MENZİLİ

El Kassam Tugayları'nın envaterinde bulunan füzelerin menzilleri aşağıdaki grafikteki gibidir:

Editör: TE Bilisim