Rüyada ıhlamur ağacı dikmek, yapılacak olan hayırlı işler sayesinde pek çok kişinin saygısını kazanmaya delalet eder. Önceden dikilmiş haldeki ıhlamur ağaçlarını görmek ise hayırlı dostluklar kurmanın habercisidir. İslami rüya tabirlerine göre rüyada ıhlamur görmek dostlukların, evliliğin ve temiz düşüncelerin işareti sayılır. Bu rüyanın farklı anlamları ise şunlardır:

  • Yaprakları iyice açılmış olan taptaze ıhlamurlar görmek, hayırlı bir yuva kurmaya;
  • Rüyada ıhlamur kaynatmak sağlığın ve huzurun artmasına delalet eder.

Rüyada Ihlamur Çayı Görmek

Demlenmiş halde bardaklara doldurulan ıhlamur çayı, rüya sahibinin evine hayırlı misafirler geleceğini gösterir. Sıcacık ıhlamurların bardaklar içerisinde durup içilmeyi beklediğini görenler, muhabbetin keyifli olacağı bir dost meclisinde bulunacaktır. Ayrıca rüyada ıhlamur içmek, maddi ve manevi sıkıntılardan kurtuluşun çok yakın olduğuna işaret eder.

Rüyada Ihlamur Ağacı Kesmek

Rüyada ıhlamur ağacının kesildiğini görmek rızkın daralmasına ve bir müddet zorluklar ile mücadele etmeye işaret sayılır. Bu rüyayı gören kişi, uzun zamandan beri dostluk ettiği bazı yakınlarına karşı mahcubiyet yaşayabilir. Eğer ıhlamur ağacını kesip odunlarını yakmak söz konusu ise yaşanan sıkıntıların sonucunda rahat günler yaşamak mümkündür. Fakat rüyada ağaç kesmek genel olarak hayırlı değildir.

Rüyada Ihlamur Çiçeği Görmek

Rüyada görülen çiçek, müjdeli haberin ve bolluğun sembolü sayılır. İmam Nablusi (r.a) Hazretleri bir yorumunda; rüyada çiçek görmenin evliliğe, bol paraya ve maneviyatın güçlenmesine işaret ettiğini bildirmiştir. Rüyada ıhlamur görmek, eğer bitkinin çiçeği hala tazeyse çok hayırlıdır ve olumlu gelişmelerin habercisidir.

Rüyada Ihlamur Kokusu Almak

Rüyasında ıhlamur kokusu alan kişi, uzun zamandan beri sonuçlanmasını istediği şeylerin hayır ile sonuçlandığına şahit olur. Ayrıca rüyada ıhlamur kokusu almak eski bir dost ile tekrar buluşacak olmaya da delalet edebilir.

Rüyada Ihlamur Satın Almak

Bir baharatçıdan ya da herhangi bir dükkandan ıhlamur satın aldığını görenler, hayırlı bir rüya görmüşlerdir. Rüyada çiçek açmış ıhlamur ağacı görmek sağlığın, keyfin ve iyi ilişkilerin habercisi olurken, ıhlamuru paketlenmiş olarak satın almak miras ve bol kazanç anlamına gelir. Bu sebeple, rüya sahibinin maddi sıkıntıları yavaş yavaş çözülmeye başlayacaktır.

Rüyada Ihlamur Dökmek

Ihlamur, rüyada görülebilecek en hayırlı bitkiler arasındadır. Bu bitkinin çayını yaptıktan sonra onu yere dökmüş olduğunu görmek ise hayırlı değildir. Rüyada ıhlamur çayını yere dökmek, başta aile bireyleri olmak üzere çeşitli yakınlara kötü davranılacağını haber verir. Eğer sevilen bir kişinin karşısında ıhlamur çayı yere dökülmüşse, rüya sahibi o kişiye bir konuda yalan söyleyecektir. Fakat rüyada bir başkasının ıhlamur çayı döktüğünü görmek daha farklı bir anlam taşır. Bu durumda;

  • Ihlamur çayını döken kişi eğer tanınıyorsa onun bir yanlışına şahit olunacak demektir.
  • Çayı döken kişi tanınmıyorsa rüya sahibi aile dışından birilerinin haksızlığına uğrayacaktır.

Rüyada Ihlamur Çayı İkram Etmek

Rüyada ıhlamur görmek çok hayırlı olduğu gibi, söz konusu bitkinin çayını demleyerek birilerine sunmak da çok hayırlıdır. İmam Cafer – i Sadık (r.a) bu konuda demiştir ki; rüyasında helal bir şeyler yiyen ya da bunu başkasına ikram eden pek çok salih amel işleyecektir. Dostluk ve iyi şans anlamına gelen ıhlamur çayı;

  • Aileden birine ikram edilmişse rüya sahibinin yuvasındaki huzur artar.
  • Bir arkadaşa ikram edilmişse o arkadaştan büyük bir hayır görülür.
  • Tanınmayan birine ıhlamur çayı ikram edilmişse, rüyayı gören kişi beklemediği bir zamanda yeni dostlar edinecektir.
Editör: TE Bilisim