Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu doğrultuda ilk temasını, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mayıs’tan bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Pakistan Başbakanı İmran Han, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Umman Sultanı Heysem bin Tarık ve Malezya’nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed ile yaptığı görüşmelerde de İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını ele aldı.

SOMUT ADIM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, İsrail’in saldırılarını “ terör” olarak nitelendirerek, Filistinli Müslümanlara yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadığını ifade etti. İsrail’in hukuk tanımazlığının ve insanlık dışı saldırılarının muhatabının esasında bütün Müslümanlar olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in saldırılarının derhal durdurulması, uluslararası camianın bu saldırılara güçlü ve caydırıcı bir tepki vermesi, hukuk dışı uygulamalara karşı somut adımlar atılması ve Filistin’e destek olunması için birlikte çalışmanın önemine dikkati çekti.

- Türkiye sorumluluk üstlenmeye hazır

Editör: TE Bilisim