Siyonist İsrail, hem işgal ettiği Filistin topraklarında katliamlarına devam ediyor hem de bu katliamları gizlemek için sosyal medya platformlarında mağdur edebiyatı ile algı operasyonları düzenliyor.

Bu algı operasyonları ise İsrail rejiminin en üst makamları tarafından yürütülüyor.

Savaş suçlusu Netanyahu dün yayımladığı bir video ile dünya kamuoyunu tepkisini çekti. Filistin’de onlarca çocuğun kanını eline bulayan Netanyahu mağdur rolü oynuyor. “Gerçekleri Paylaş” etiketi ile yayımladığı videoda Tel Aviv ve diğer şehirlerdeki Yahudilerin görüntülerini paylaştı.

EN ETKİLİ CEVAP YİNE TÜRKİYE’DEN

Filistin’de onlarca çocuk katledilirken gibi Tel Aviv’de ve diğer şehirlere bombalı saldırı yapıldığını anlatan video ile mağdur rolü oynayan savaş suçlusu Netanyahu’ya en dikkat çeken cevap yine Türkiye’den geldi.

22 yaşındaki Zeynep Hilal Demirci, işgal altındaki Gazze ve Kudüs’teki katliamları anlatan benzer video ile Netanyahu’ya cevap verdi.

“Tamam, Gerçeği Paylaşıyorum" notuyla yayımlanan Demirci’nin videosunda Filistinli masum sivillerin katliamları net bir şekilde ele alındı.

Netanyahu’nun videosundan daha etkili olan Demirci’nin videosu 1,5 milyondan fazla kişi tarafından görüntülendi, 65 bine yakın beğeni aldı. 

“TWEET ATMAK İŞE YARAMAZ”A CEVAP OLDU!

Savaş suçlusu Netanyahu’nun sosyal medyada gerçekleştirmek istediği algı oyununu bozan Zeynep Hilal Demirci, yayımladığı videonun gündem olmasını ve paylaşımı hakkında şu açıklamada bulundu:

Bu süreçte belki de en çok şahit olduğumuz tartışmalardan biri "Tweet atmak da neymiş canım, ne işe yarıyor sanki?" sorularını soranlar ve bu soruların muhatapları arasındaydı. Ben ve arkadaşlarım da bu soruların muhataplarından olmaya ve sosyal medyada içerik üretmeye karar verdik.

HEDEF: MANİPÜLATİF KAYNAKLARA CEVAP VERMEK

İçeriklerimizle öncelikle İsrail'in Filistin'de ihlal ettiği insan haklarına ve işlediği suçlara dikkat çekmek istedik. Bunu yaparken İşgalci İsrail medyasının ürettiği manipülatif kaynaklara cevap vermeyi ve bilgi dezenformasyonunu engellemeyi hedef edindik.

2 MİLYON TAKİPÇİLİ HESABIN OYUNU BOZULDU

Mesele gerçekleri paylaşmaktı. Sosyal medyanın gücü de işte tam bu noktada görülüyordu.

200 takipçili ve gerçekleri anlatan bir hesap, 2 milyon takipçili ve yalanlar sıralayan bir hesabın yaptığı manipülasyonu ve bilgi dezenformasyonunu sonlandırabiliyordu.

Editör: TE Bilisim