Sabri İşbilen / Özel Haber

İşgalci İsrail, 10 Mayıs’tan bu yana Gazze’ye gerçekleştirdiği hava saldırılarında 10’u çocuk olmak üzere 140 kişiyi şehit etti. Aynı İsrail, Hitler’i aratmayan uygulamaların benzerini Kudüs ve Batı Şeria’da da gösterdi. Amerika, Almanya, Avusturya gibi ülkeler İsrail’in soykırım girişimine açıktan destek verirken, BMGK ve Arap Birliği ise resmen orta oyunu sergiledi.

19 LİDER İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise uluslararası kuruluşları harekete geçirmek için önemli diplomatik adımlar attı. Erdoğan, sürecin başında bu yana tamı tamına içerisinde Rusya Devlet Başkanı Putin de dahil olmak üzere 19 ülke lideriyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, 2009’daki Davos zirvesinden bu yana Filistin davasını savunan tek lider olarak ön plana çıktı.

SİYONİZM’E ONE MİNUTE

Erdoğan, 6 milyar insanın gözü önünde İsrail Başbakanı Simon Peres’e karşı sarf ettiği, “Öldürmeye gelince siz öldürmeyi iyi bilirsiniz, plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum, sesinin (Peres’in) yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir” sözüyle Siyonist İsrail’in barbar yüzünü anlattı.

Erdoğan, aynı zirvedeki “One Minute” çıkışıyla Siyonizm’e meydan okudu. Aslında bu meydan okuma sonrasında gelişecek olan Gezi, 17-25 Aralık darbe girişimi, ekonomik ambargo ve 15 Temmuz işgal denemesinin de ana sebeplerinden biri olmuştu.

Editör: TE Bilisim