Rüyada Allah yazısı görmek hayırlı ve bol kazançların da habercisi sayılır. Müslüman olmamasına rağmen böyle bir rüya görmüş olanlar ise yakın bir zamanda Kur’an – ı Kerim’i ve diğer İslam kaynaklarını incelemeye başlayarak bu din hakkında bilgi toplayacaklardır. Fakat iman edip etmeme konusunda bu rüyadan bir hüküm çıkarmak zordur.

Rüyada Allah’la Konuşmak

Allah – u Teala, Kur’an – ı Kerim’in buyurduğu hükümlere göre tüm eksik sıfatlardan uzaktır. Yani Allah’ın insanlar gibi konuşması beklenebilecek bir şey değildir. Bununla beraber rüyada Allah’ı görmek ve onunla konuşmak İmam Nablusi (r.a) Hazretlerine göre;

  • Hastalıktan kurtulmaya,
  • Karamsarlık başta olmak üzere çeşitli ruhsal sıkıntıların giderilmesine,
  • İşlerdeki bereketsizliği atlatmaya,
  • Amellerin daha da hayırlı bir hale gelmesine işarettir.

Rüyasında Allah’ı görüp de onunla konuşmaya nail olamayan kişiler için İmam Nablusi (r.a) pek hayırlı yorumlar yapmamıştır. İmam’a göre, Allah ile konuşma şerefine ulaşamayan rüya sahipleri büyük bir hastalık geçirecektir. Bununla beraber Allah’ı görmüş olan rüya sahipleri konusunda daha başka şerir tabirler de mevcuttur. Eğer bir insan, herhangi bir şeye benzer olarak Yaradan’ı rüyasında görmüşse yakın bir zamanda kutsal değerlere karşı saygısızlıkta bulunacaktır.

Rüyada Peygamber Efendimizi Görmek

Rüyada peygamber görmek hem Müslümanlar hem de gayrimüslimler için hayırlı anlamlara gelir. Rüya sahipleri Hak yolunda mücadele vermiş peygamberleri gördükten sonra, hayatlarında hayırlı gelişmeler yaşanmaya başlayacaktır. Özellikle Müslüman olup da bu rüyayı görenler, büyük bir zorluk ile mücadele ederlerken hiç beklemedikleri yardımlar görecektir. Rüyada Hz. Muhammed’i görmek;

  • Hastalar için şifaya,
  • Fakirler için rızkın bollaşmasına,
  • Zenginler için helal mülke,
  • Evliler için hayırlı evlatlara işaret eder.

Rüyada Gökyüzünde Allah Yazısı Görmek

Rüyada Allah yazısı görmek, bu yazının gökyüzünde bulunması durumunda biraz daha iyi tabir edilir. Çünkü gökyüzü, İmam Nablusi (r.a) ve Cabir’ül Mağribi (r.a) başta olmak üzere pek çok İslamî tabircinin hayra yorduğu bir detaydır. Gökyüzünde Arapça ya da Türkçe Allah yazısı görmek, rüya sahibinin güzel bahtlı ve neşeli olacağına delalet eder. Bu rüyayı görmüş olan bir kişi, o güne kadar her ne yaşamış olursa olsun artık hayatında pek çok şey değişecektir.

Rüyada Muhammed İsmini Görmek

Allah lafzı veya Muhammed mührü görmek, rüya sahibinin manevi konularda bir arayış içerisinde olduğuna işaret eder. Rüyada Hz. Muhammed yazısı görmek, yaşanacak güzel gelişmelerin ve daha da önemlisi manevi açıdan ferahlamanın habercisi sayılır.

Rüyada Peygamber Efendimizin Kabrini Görmek

Rüyada bir mezar görmek hayırlı ya da hayırsız anlamlara gelebilir. İmam Abdülgani El Nablusi (r.a) ise rüyada Hz. Muhammed’in kabrini görmek hakkında şunları bildirir;

  • Peygamber’in kabrini ziyaret eden kişi Müslüman ise sünnete bağlılığını korur; değil ise Allah’a iman eder.
  • Hz. Muhammed’in kabrini açtığını gören kişi bilerek ya da bilmeyerek, unutulmuş olan bir sünneti hayatında sürekli tatbik ederek cennetlik olur.
  • Peygamber’in kabrini açarken onun kemiklerine zarar verdiğini gören bir rüya sahibi, aşırı dindarlık ederken bid’at ehlinden olur.

Rüyada Peygamber Efendimizin Evini Görmek

Rüyasında Hz. Muhammed’in evini gören bir kişi;

  • Bekar ise salih amellere sahip bir eş bulur.
  • Evli ise imanı bütün evlatlar yetiştirir.

Ayrıca rüyasında Hz. Muhammed’i görüp onun evine misafir olanlar, işleyecekleri çok büyük bir hayır dolayısıyla büyük saygınlık elde edecektir. Rüyada Allah yazısı görmek ile beraber Peygamber’e dair bazı şeyleri görmüş olmak da çok hayırlıdır.

 

 

 

Editör: TE Bilisim