Rüya sahibinin rüyasında ölmüş bir köpek görmesi, rüya tabircileri tarafından iki zıt şekilde yorumlanmıştır:

  • Rüya sahibi kendisine sadık bir dostunu yapacağı büyük bir hata sonucu kaybedebilir.
  • Rüya sahibi, dost görünümlü bir düşmanı tarafından ihanete uğrayabilir veya ondan zarar görebilir.

Rüyada Ölü Köpek Yavrusu Görmek

Rüyayı gören kişinin yavru bir köpeğin ölüsü rüyasında görmesi, bazı yorumcular için kişinin şansının açılmasına, bazıları için de elinde olan kısmet ve şansları kaybetmesine yorumlanmıştır. Birkaç din alimi de rüyada ölü köpek yavrusu görmeyi rüya sahibinin yaptıkları kötülükler neticesinde evladını kaybetmesine yorumlamıştır.

Rüyada Bir Köpeğin Can Çekişmesi

Rüya sahibinin rüyasında bir köpeği ölmek üzereyken görmesi, kişinin bilinçaltının bir yansıması olarak yorumlanır. Kişinin omuzlarındaki geçim yükü veya başka yüklerin ağırlığı altında kişi de can çekişiyor olabilir. Bu rüya kişinin kendi sağlığına dikkat etmesi için de haber verici bir rüya olarak yorumlanmıştır.

Rüyada Köpek Saldırması Görmek

Rüyasında bir veya birkaç köpeğin kendisine saldırdığını gören kişi, yanlış anlaşılmalar yaşayacaktır. Ailesi veya arkadaşlarının yanında yaptığı bir davranış nedeniyle bir süre kınanacak ve bu davranışının düzeltilmesi beklenecektir. Durumun sadece bir yanlış anlaşılma olduğu ise biraz zaman geçtikten sonra anlaşılacak ve bu süreç rüya sahibi için zor olacaktır.

Rüyada Köpek Beslemek

Kişinin rüyasında bir köpeğe mama vermesi, haz etmediği birine yardım etmek zorunda kalacağına delalet edilmiştir. Eğer kişi rüyasında evde köpek besliyorsa, kişinin düşmanlarının haneye zarar vermek üzere hazır beklediğine yorulmuştur.

Rüyada Köpeğin Eve Pislediğini Görmek

Kişinin rüyasında gördüğü köpeğin evine pislemesi, sadakatsizlik ve ihanete yorumlanmıştır. Evli çiftler için genellikle rüyayı gören kişi aldatılır veya eşi ondan uzaklaşmaya başlar. Bekar kişilerin bu rüyayı görmesi ise yakın çevresinden bir arkadaşının nankörlük yaparak rüya sahibini üzmesi anlamında yorumlanmıştır.

Rüyada Köpek Havlaması Görmek

Rüya sahibinin rüyasında köpek havlaması duyması, rüya sahibinin yaptığı bir yanlış nedeniyle azarlanmasına yorulmuştur. Kişi bu azarı patronundan veya ailesindeki birinden duyabilir. Rüya sahibi, rüyada köpek havlaması görmesinin ardından çalışma hayatındaki temposunu arttıracak ve daha önce düştüğü hataların yinelenmemesi için elinden gelen her türlü çabayı gösterecektir.

Rüyada Ölmüş Köpek Görmenin Psikolojik Yorumu

Rüyada ölmüş köpek insanlar, genellikle belirli şeyden veya bir olaydan korkan ve bunların gerçekleşmesinden endişe duyan insanlardır. Bu rüyayı başka psikologlar kişinin sahip olduğu sadakat duygusunun ve insanlara olan saygısının yansıması olarak görmüşlerdir. Rüya sahibi eğer yakın zamanda sevdiği birini toprağa kaybettiyse, duyduğu derin özlem nedeniyle de bu rüyayı görebilir.

Rüyada Köpek Isırması

Rüyasında bir kişiyi köpek ısırması, eğer rüya sahibi evli veya bir ilişki içinde ise eşiyle arasında oluşacak güven problemlerine delalet edilmiştir.

Bir köpeğin rüya sahibinin elini ısırması, bir rakibinin rüya sahibinin elinden zaferlerini almasına yorumlanmıştır. Kişi uzun süre boyunca emek verdiği bir işi başkasına kaptırabilir.

Eğer rüya sahibi sadece kişinin kıyafetlerini yırttığını görüyorsa, bu rüya zarar uğramaya yorumlanmıştır.

Rüyada Görülen Köpeğin İmam Cafer Sadık (a.s)’a Göre Tabiri

İmam Caferi Sadık rüyada köpek görmeyi 4 farklı şekilde tabir etmiştir:

  • Arkadaşlar arasında olan düşmanlık
  • Açgözlü insanlar
  • Kötü huylu din büyükleri ve hizmetçiler
  • İspiyonlayıcı kimseler

Rüyada görülen ölü köpekler ise rüya sahibi için 3 farklı olayın olmasına delalet edilmiştir:

  • Hastalık
  • Üzüntü
  • Gurbet ve bunun sebebiyle çekilecek eziyetler

                                       

Editör: TE Bilisim