Bir sandal üzerinde seyahat ettiğini görenler ise bir konuda Allah’ın lütfuna nail olacak demektir. Bu rüya daha çok maddi konularda meydana gelecek güzel gelişmelerin habercisidir. Rüyada sandal görmek, eğer var ise hastalıklardan kurtulmanın ve borçları kapatmanın işareti sayılır.

Rüyada Deniz Görmek

Deniz ya da okyanus gibi büyük su toplulukları, İslam alimlerinin pek çoğu tarafından hayra yorulmuştur. Çünkü rüyada berrak deniz görmek, zenginliğe delalet eden bir durumdur. Özellikle çok fazla su, dünya malının artacağını gösterir. İmam Abdülgani El Nablusi (r.a) bu konuda der ki; rüyasında deniz suyunun dibine batıp çıktığını gören çok zengin olur. Fakat rüyada denizde boğulmak hayırlı değildir. Çünkü buna benzer rüyalar, dünyevi zenginliklerin ahiret hayatını tehlikeye atacak düzeye gelecek olduğuna işaret eder.

Rüyada Gemi Görmek

Rüyada gemi görmek ile sandal ve benzeri deniz araçlarını görmek yaklaşık anlamlara sahiptir. Rüyasında bir gemide yolculuk ettiğini gören;

  • İşlerindeki sıkıntılarından kurtulur,
  • Hayırlı bir yolculuğa çıkar,
  • Müjdeli bir haber alır.

Eğer görülen gemi bir tarafından su alıyor ise bu durumda rüya sahibi bazı sıkıntılar yaşayacak demektir. İçinde olunan gemi batıyor ise de rüyayı gören kişi özellikle manevi konularda meydana gelebilecek sorunlar açısından dikkatli olmalıdır.

Rüyada Kayıkla Suda Gitmek

Deniz yolculukları, İmam Abdülgani El Nablusi Hazretleri tarafından evlilik habercisi olarak tabir edilmiştir. Rüyada kayığa binmek;

  • Bekar olanlar için evliliğe,
  • Evli olanlar için ailece alınacak hayırlı kararlara delalet eder.

Bununla beraber içinde bulunulan kayığın yelkensiz olması daha hayırlıdır. Çünkü yelken, bazı durumlarda üzüntünün ve beklenmedik kötü haberlerin işareti sayılabilen bir malzemedir.

Rüyada Göl Görmek

Rüyada masmavi göl görmek güzel haberler alınacağına delalet eder.  Bu rüyayı gören kişinin son birkaç aydan beri yaşıyor olduğu maddi sıkıntılar en kısa sürede sona erecektir. Ayrıca rüyasında bir gölde yüzdüğünü gören, büyük bir kazanç elde ederek çevresindeki insanların dikkatini üzerine çekmeyi başaracaktır.

Rüyada Balık Görmek

Rüyada bir sürü balık görmek oldukça hayırlıdır. Sürü halinde denizde ya da herhangi bir suda dolaşan balıklar, ele geçmek üzere olan çok fazla malın habercisidir. Fakat su içinde ya da sudan çıkmış halde birkaç balığı görmek paranın ve malın değil, bekarlar için hayırlı evlilik kısmetlerinin sembolü sayılır. Hz. Danyal (a.s) rüyada balık görmek ile alakalı olarak demiştir ki;

  • Rüyayı gören kişi sıcak bir memlekette yaşıyor ise büyük sıkıntılarla karşılaşır, hastalanır ya da bir konuda üzüntü duyar.
  • Rüya sahibi soğuk bir memlekette meskun ise çok müjdeli bir haber alır.

Rüyada Sandalın Batması

Bir deniz yolculuğu sırasında, üzerinde bulunduğu sandalın ya da teknenin battığını gören kişi ciddi sağlık sorunları yaşayacaktır. Bu kişi gerçek hayatta bir seyahat halinde ise bu seyahat ona hayırlı gelmeyecektir. Ayrıca rüyada batan gemi görmek rızkın azalmasına da işarettir. Herhangi bir aracın içinde olmadan suyun dibine battığını görmek ise aşırı zenginleşmenin fakat ruhsal açıdan fakirleşmenin habercisidir.

Rüyada Pişmiş Balık Görmek

Rüyada sandal görmek ile beraber pişmiş balık görmek de hayırlıdır. İmam Abdülgani El Nablusi (r.a) bu konuda diyor ki; rüyada tuzlanmış ve pişirilmeye hazır hale getirilmiş balıklar görmek uzun süreli sevince delalet eder. Pişmiş et, zenginliğin ve refahın habercisidir.

Editör: TE Bilisim