Genç Kızılay gönüllüleri, Ramazan Bayramı'nda mezarlıklarda kabirlerin bakımını gerçekleştirdi.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, ramazan boyunca sahada ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran gönüllüler, ihtiyaç bulunan mezarların bakımını da yaptı.

Türkiye'nin 81 ilindeki genç Kızılay gönüllüleri, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle gidilemeyen mezarlıkları, arife günü ve Ramazan Bayramı boyunca ziyaret etti.

FİDANLAR SULANDI, ÇÖPLER TEMİZLENDİ

Unutulmuş ve terk edilmiş kabirlerin bakımını da yapan gönüllüler, mezarlıkların üzerindeki kuru otları temizledi, mezar taşlarında silinen harfleri boyayarak okunur hale getirdi.

Gönüllüler, ağaç ve çiçeklere su vererek mezarlıklardaki çöpleri de temizledi.

Gerçekleştirilen çalışmalar sırasında Kuran-ı Kerim tilavetleri gerçekleştirildi, tekbirler ve salavat-ı şerifler okundu, dualar edildi. Aynı zamanda kabir ziyareti yapan vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Genç Kızılay gönüllüleri, Ramazan Bayramı boyunca 10 bin kabri ziyaret edip bakımını üstlendi.

TÜM TÜRKİYE’YE YAYILDI

Genç Kızılay İstanbul İl Başkanı Berat Akova gerçekleştirilen faaliyete ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti: 39 ilçemizde binlerce gönüllümüz ile mezarlık etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Hem bu kabirlerde metfun merhumlara hem yakınlarına hem de insanlığa faydamız dokunsun ümidiyle çalışıyoruz. Bu çalışmayı Genç Kızılay Üsküdar İlçe Başkanlığımız başlattı. Sonra tüm İstanbul’a ve hatta tüm Türkiye’ye yayıldı. Genel Merkezimiz bu çalışma için tüm teşkilatlara çiçekler gönderdi.

Gönüllü arkadaşlarımız şimdi bu çiçekleri mezarlara bırakıyor, temizlik ve bakımları gerçekleştiriyorlar. Dualarını okuyorlar. Hem Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık hem Genç Kızılay Genel Başkanımız Emre Koç bu bizlere çalışmayı yaygınlaştırma talimatı verdiler ve her türlü desteği sağlıyorlar. Kendilerine de, bağışçılarımıza da tüm gönüllülerimize de teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı çalışmalarımızın devamını nasip etsin.

Öte yanda vatandaşlar, etkinlikten çok memnun olduklarını dile getirip Türk Kızılay’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim