İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda can verenlerin sayısı 52’si çocuk olmak üzere 200’e yaklaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabaları sonucu İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanlar Konseyi olağanüstü bir araya geldi.

Toplantıda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “ Filistin’de birlik ve kararlılığımızı gösterme vakti. Ümmet bizden liderlik bekliyor.

Türkiye gereken her adımı atmaya hazırdır” ifadeleriyle İslam alemine tarihi mesajı verdi.

KORUMA MEKANİZMASI ŞART!

Günlerdir Şeyh Cerrah’ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, önce Mescid-i Aksa’ya ardından Gazze’ye peş peşe saldırmaya başladı.

İsrail’in son saldırılarıyla, 10 Mayıs’tan bu yana şehit düşenlerin sayısı da 18O’i geçti. Can yakan haberler gelmeye devam ederken hiç sesi çıkmayan İslam İşbirliği Teşkilatı Türkiye’nin öncülüğünde toplandı.

Toplantıda İsrail’in insanlık dışı uygulamalarına rağmen yıllardır çözüm bulunamamasına dikkati çeken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Filistinliler için uluslararası bir koruma mekanizması oluşturulmalı” dedi.

*** 

“Umudumuz Türkiye”

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa “Uluslararası görüşmelerde dostumuz Türkiye başı çekiyor” sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği desteklerin önemine dikkati çekti. Mustafa “Erdoğan'ın yeri ayrı, gayreti inkar edilemez. Türk halkının büyük desteği var. Filistin halkı ile birlikte direnişte çok öne çıkıyor. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan her zaman Filistin halkının umudu olmuştur” ifadelerini kullandı.

***  

‘Türkiye ne derse yaparız’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşen Katar Şura Meclisi Başkanı El Mahmud, Filistin konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Türk halkının tutumunu takdire karşıladıklarını söyledi. El- Mahmud, "Bizim için önemli olan, özellikle bu dönemde beraber, birlikte hareket etmektir. Sizinle varım, Türkiye ile varım, Türkiye ne derse aynı şekilde hareket etmeye de hazırız" dedi.

Editör: TE Bilisim