Bazı rüya tabircileri, rüyada yaban domuzu görmeyi düşmana da yorumlanmıştır. Fakat bu düşmanlar sinsi ve sessiz değildir, devamlı olarak kişiye zarar vermek için hamle yaparlar. Bu nedenle rüya sahibi çok dikkatli olmalıdır.

Rüyada domuz görmek, bazı din alimlerine göre ise akılsızlık olarak tabir edilmiştir. Kişinin başkalarının peşinden giderek zevk ve sefa sürmesinin iyi olmadığına yorumlanmıştır.

Rüyada Domuz Eti Yemek

Kişinin rüyasında domuz eti yediğini görmesi, haram kazanca ve dinen günah kabul edilmiş şeyleri yapmaya yorumlanmıştır. Kişinin sadece kendi yaptıklarından sorumlu olduğunu unutmaması gerekir.

Rüyada Domuzlar Görmek

Kişinin rüyasında bir sürü domuzu bir arada görmesi, kişinin çok düşmanı olduğuna, düşmanlarının zarar vermek için planlar yaptığına ve rüya sahibinin herkese aynı iyi niyetle güvenmemesi gerektiğine delalet edilmiştir.

Eğer kişi, domuz sürüsünü bir ağıla soktuğunu görüyorsa, bu diğer rüyalara zıt olarak hayırlı görülmüştür. Kişi bugüne kadar katlandığı tüm eziyet ve sıkıntılardan kurtularak rahata ulaşacak, eğer bekarsa evlenecektir.

Rüyada Yaban Domuzu Öldürmek

Rüyasında yaban domuzu vurup öldürdüğünü gören kişi, hayatına fazla müdahale etmeye çalışarak her işine karışan kimseleri hayatından çıkararak huzura erecektir. Mutlu olacağı güzel sürprizlerle karşılaşacak, istediği hayatı yaşamak için kendini daha güçlü hissederek çalışacaktır.

Rüyada yaban domuzu yakalamak ise, kişinin bir yolculuğa çıkarak bu yolculuktan kendine fayda sağlayacağına yorumlanmıştır. Bu yolculuk bir iş toplantısı için olabilir ve kişi bu toplantıda olmasını istediği işin koşullarını karşı sağlatacaktır.

Rüyada Yaban Domuzu Saldırması

Rüya sahibine rüyasında bir yaban domuzunun saldırması, İbn-i Sirin (r.a)’inyorumuna göre fitne sahibi insanlara işaret edilmiştir. Rüya sahibi dost sandığı inanlar tarafından ihanete uğrayacaktır. Eğer kişi rüyasında domuz saldırısından kurtulabiliyorsa, bu kişilerin niyetlerini önceden fark ederek önlem alacak, bu kişilerden uzak duracaktır.

Rüyada Yaban Domuzuna Taş Atmak

Rüya sahibinin yaban domuzuna taş fırlatması, kötülükleri kendisinden uzak tutmaya yorumlanmıştır. Kişi eğer birden fazla domuzu aynı anda taşladığını görüp kendinden uzak tutuyorsa, bu rüya tüm düşmanlardan ve şerlerinden kurtulmaya delalet edilmiştir.

Bazı din alimleri için rüyada yaban domuzuna taş atmak kişinin dinden uzaklaştığına bir işaret olarak yorumlanmıştır. Rüya sahibi bu rüyadan sonra yeniden dine yönelecek ve günahlarının bağışlanması için elinden geldiğince hayır işlemeye çalışacaktır.

Rüyada Yaban Domuzu Beslemek

Kişinin rüyasında yaban domuzlarına yem verdiğini görmesi, başına gelecek kötülüklere kendisinin zemin hazırladığına yorumlanmıştır. Kişinin kendi hataları yüzünden başına işler açılabilir veya kişi düşmanlarının zararlarının farkında olmasına rağmen herhangi bir karşı çıkmada bulunmuyordur. Rüya sahibinin ufak sandığı hataları göz ardı etmesi sebebiyle daha büyükleri kişiyi bulacak ve çok üzecektir.

Rüyada Domuzdan Kaçmak

Rüya sahibinin rüyasında kendisini kovalayan domuzlardan kaçması, yüzleşmekten korktuğu hatalarının varlığına delalet eder. Kişi daha önce kul hakkı yemiş veya zina yapmış olabilir. Bunu kabul etmek istemiyordur ve eğer rüyasında domuzlar tarafından yakalanmazsa bunu uzunca bir süre daha itiraf etmekten kaçınacaktır. Fakat eğer domuzlar rüya sahibini yakalarsa, birinin rüya sahibinin başka insanlara yaptığı kötülükleri gün yüzüne çıkarması sonucu ceza almasına, vicdan azabı duymasına yorumlanmıştır. Kişi hatalarını ve günahlarını telafi etmek için tövbe etmelidir.

 

Editör: TE Bilisim