Rüyada hurma meyvesi görmek, ashab – ı kiramdan Ebu Said El Vaiz (r.a)’in yorumuna göre hayırların ve bol şansın sembolüdür. Yaş hurma ile siyah hurma birbirine yakın şekilde tabir edilmiştir. Yani herhangi bir hurma türüne rüyada denk gelmek;

  • Hayırlı evlat sahibi olunacağının,
  • Aile içinde sorun var ise bunların çözülecek olduğunun,
  • Rüya sahibi sağlık sorunları yaşıyor ise bu sıkıntılarda azalma görüleceğinin,
  • Kıymetli dostlar edinileceğinin habercisidir.

Bu gibi hayırlı tabirler dolayısıyla, rüyada hurma ağacını kötü bir halde görmek tamamen şerre delalet eder.

Rüyada Hurma Yemek

Rüyada hurma yediğini görmek sağlığın ve gücün habercisidir. Bir hurmayı afiyetle yediğini gören rüya sahipleri, canlarını sıkan meseleleri çözüme kavuşturacak ve sıhhat bulacaklardır. İmam Abdülgani El Nablusi (r.a), rüyasında hurma yediğini görenin rızıklanacağını söyler. Fakat bu rızık, rüya sahibinin çevresindekilerden çok kendi şahsına faydalı olacaktır. Aynı şekilde, kendisine birileri tarafından hurma ikram edildiğini görenin kazancı bollaşır. İmam Abdülgani El Nablusi (r.a) tabirine göre;

  • Rüyasında hurma yediğini gören kişi erkekse işleri bereketlenir.
  • Kadınsa eşi aracılığı ile büyük bir servete sahip olur.

Rüyada Trabzon Hurması Görmek

Bilindiği üzere siyah hurma ve Trabzon hurması birbirinden farklı meyvelerdir. Fakat rüyada Trabzon hurması yediğini görmek de siyah hurma için yapılan tabirlere yakın anlamlar ifade eder. İri ve lezzetli bir Trabzon hurması, hem bolluğun hem de sıkıntıları hayır ile def etmenin işareti sayılır. Ayrıca alimlerin pek çoğu, rüyada meyve yemenin zenginlik ve huzur anlamına geldiği konusunda ittifak etmişlerdir. Rüyada yaş hurma görmek, sağlığın ve neşenin habercisidir.

Rüyada Hurma Ağacı Dikmek

Rüyasında bir hurma ağacı diktiğini gören kişi evli ise bir evlada sahip olur. Bu evlat ise hayatını hayır işlemekle geçirip anne ve babasının çok dua almasını sağlar. Rüya sahibi bekar ise ileride bol kazancını göreceği bir işe başlayacak demektir. Rüyada hurma ağacı görmek soyun devamını temsil ettiği gibi, dallarında meyve olan ağaçlar çok mal sahibi olmayı simgeler.

Rüyada Yere Hurma Düştüğünü Görmek

İmam Nablusi (r.a) demiştir ki, rüyasında bir hurmanın yere düştüğünü gören kişi ilim sahibi olur. Eğer hurmanın dalından düştüğü ağaç çok kuru ise bu ilim hayırsızdır. Fakat güzel görünen, sağlıklı bir hurma ağacından yere düşen meyveler hayırlı ilme işaret eder.

Rüyada Hurma Ezmek

Rüyasında bir hurmayı ezdiğini gören, tepkiye sebep olacak bir karar alabilir. Ayrıca bir yiyeceğin ayak altında ezilmesi, rüya sahibinin yakın çevresine karşı nankörlük yapacağının da habercisidir.

Rüyada Hurma Topladığını Görmek

Rüyada meyve toplamak çok güzel haberler alınacağına delalet eder. Rüya sahibi, elindeki bir sepete ya da çuvala toplamış olduğu meyveleri koyduğunu görür ise yakında müjdeli bir haber alacak demektir. Toplanan meyveden yemek ise söz konusu haberin maddi bir önem taşıdığını gösterir.

Rüyada Hurma Ağacı Kesmek

Rüyada ağaç kesmek hayra yorulmaz. Eğer yaprakları yemyeşil, dalları capcanlı olan bir ğaç kesilmiş ise rüya sahibine bir hastalık bulaşacaktır. Bu hastalık ölümcül düzeye ulaşabilse de atlatılması mümkündür. Ebu Said El Vaiz (r.a) rüyada hurma meyvesi görmek konusunda yaptığı olumlu tabirlerin tam tersini, hurma ağacını kestiğini görme hakkında dile getirmiştir. Rüyasında hurma ağacı kestiğini gören kişi son zamanlarda talihsiz şeyler yaşayabilir.

Editör: TE Bilisim