İmam Cafer – i Sadık (r.a) Hazretleri demiştir ki; rüyada kaz görmek hayırlı bir eşe ve ondan görülecek hayırlara delalet eder. Rüyasında iri ve güzel tüylü bir kaz gören kişi, eğer bekar ise zengin birileriyle evlenecektir. Görülen kazın yumurtlaması ve pek çok yavruya sahip olması da aranan kısmetin uzakta olmadığını ve bereketi ile geldiğine işaret eder.

Rüyada Yumurtadan Kaz Yavrusu Çıktığını Görmek

İçinde bulunduğu yumurtadan çıkan her türlü kuş, alınacak güzel haberlerin mevcut olduğunu gösterir. Bir kaz yavrusunun yumurtayı çatlatarak kendi çabası ile dışarı çıktığını görmek çok hayırlıdır. Rüya sahibi, sonuç almak için büyük gayret göstermiş olduğu pek çok konuda önemli sonuçlar elde edecektir. Bununla birlikte söz konusu kazın herhangi bir uzvu sakat ise yaşanacak hayal kırıklıklarına hazır olunmalıdır.

Rüyada Kaz Sürüsü Görmek

Rüyada bir sürü kaz görmek İslam alimlerinin geneline göre bolluğu ve ucuzluğu temsil eder. Rüya sahibi, elde edecek olduğu kazançlar sonrasında büyük bir itibar kazanmakla birlikte alım – satım konusuna dair problem yaşamayacak ve gönlünce harcama yapabilecektir.

Rüyada Kaz Isırması

Pek saldırgan olmayan hayvanlar tarafından ısırıldığını görmek, rüyanın hayırlı olmadığını gösterir. Bir kazın uzaktan koşarak geldiğini ve vücudun herhangi bir yerini ısırdığını rüyada görmüş olanlar pişmanlık verici bir hata yapmak üzeredir. Bu hatayı yapma olasılıkları, yapmama olasılıklarına göre çok yüksek durumdadır. Rüyada kazın ısırdığını görmek ise uyarıcı bir anlam taşıyarak, doğru karar alınması yönünde mesaj verir.  

Rüyada Kaz Eti Yemek

İmam Cafer – i Sadık (r.a) ve İmam Abdülgani El Nablusi (r.a) Hazretleri, rüyada görülen güzel kazın eşe delalet ettiğini söylemiştir. Rüyada kaz eti yemek ise iki anlama geliyor olabilir. Bu rüyanın muhtemel anlamları ise şunlardır:

  • Eşin vefat etmesi dolayısıyla miras sahibi olmak
  • Eş ile birlikte büyük kazançlar elde etmek
  • Bekarlar için; hayırlı yollardan çok para kazanmak

Rüyada Kaz Kesmek

Rüyasında kaz kestiğini görenler, elde edecekleri bir fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Fakat kazın bıçak ile parçalandığını ve usulüne uymayan bir şekilde kesildiğini görmek şerrin habercisidir. Bu durumda rüya sahipleri büyük bir maddi kayıp yaşayacaktır. Rüyada kaz görmek en başta maddiyatı temsil ettiğinden, bu hayvana eziyet edilip edilmemiş olması rüyaların tabiri açısından en önemli detay sayılabilir.

Rüyada Kaz Eti Pişirmek

Rüyada et pişirmek uzun süreli bir sabrın sonucunda mutlu olmaya delalet eder. Pek çok rüya tabircisi, rüyada görülen etin maddi güce delalet olduğunu bildirmiştir. Bir miktar kaz etini ızgara üzerinde ya da diğer pişirme araçlarının herhangi biri yardımıyla pişirdiği görenler, elde etmek istedikleri üstünlüğe elbet bir gün ulaşacaklardır.

Rüyada Kaz Kovalaması

Rüyada kaz görmek ve bu kazdan kaçmak, kolay görünen bazı şeyler dolayısıyla sıkıntı çekecek olmanın habercisidir. Aynı şekilde horoz ya da tavuk tarafından kovalanan rüya sahipleri de bazı zorluklar yaşayacak demektir. Fakat söz konusu hayvanların yırtıcı olmaması, gösterilecek çabalar karşısında her sıkıntının geçici olduğuna işaret eder.

Editör: TE Bilisim