Eski arkadaşlar ile bir arada bulunduğunu gören bir rüya sahibi, yaşıyor olduğu sıkıntıları atlatabilmek için çeşitli yollar deneyecektir. Bu konuda sabırlı davranması ise en doğru olan şeydir. Rüyada lise arkadaşını görmek hayırlıdır. Ayrıca bir dostunu rüyada görmüş olmak, İmam Nablusi (r.a) Hazretleri tarafından hayırlı şekilde tabir edilmiştir. İmam’a göre;

  • Rüyada arkadaş ile sohbet etmek aranan neşenin yakında olduğuna,
  • Bir arkadaşı eve ya da bir yerlere davet edip ağırlamak beklenmedik gelişmelere,
  • Bir arkadaş ile ibadet etmek gönül ferahlığına işaret sayılır.

Farklı tabirciler ise rüyada arkadaş görmenin ruhsal sorunlara delalet ettiğini söylemiştir.

Rüyada Eski Okul Görmek

Rüyada eski okulunu görmek, rüyayı gören kişinin manevi sorunlar yaşayacağını gösterir. Rüyada eski bir şeyler görmek, bazı ihtiyaçların bulunduğunu ve bunlardan kurtulmak için çaba harcandığını bildiren bir durumdur. Aynı zamanda eski okulunu rüyasında gören birileri maddi kazanç elde edebilir. Yani bu rüya manevi açıdan yaşanacak sorunlar ile birlikte maddi bolluğu temsil eder.

Rüyada Okul Sırasında Oturmak

Öğrenci olarak ya da öğrenci olmadan okul sıralarına oturmak, rüya sahibinin hayatında bazı değişiklikler görüleceğinden haber verir. İçi kalabalık bir sınıfa girerek sırada oturmak, aile içinde ortaya çıkan sorunların çözüleceğine delalet eder. Fakat bomboş bir sınıfta tek başına oturduğunu görmek, rüyanın hayırlı değil şerli olduğu yönünde bir işaret sayılır.

Rüyada Boş Sınıf Görmek

Boş sınıf ya da boş bir mekan, rüyayı görenin işlerinde aksiliklerin ortaya çıkacağını haber verir. Rüyada lise arkadaşını görmek ve onunla aynı sırada oturmak, bir konuda arzu edilen sonuçların kısa sürede ulaşılabilecek durumda olduğunu gösterir.

Rüyada Okul Sıraları Görmek

Rüyada lise arkadaşını gören bir kişi, bununla birlikte düzenli sıralar da görmüşse rüya çok hayırlıdır. Düzenli bir şekilde sıralanmış okul sıraları, iyi şansın ve hayata çeki düzen vermenin delaletidir. Rüyada sıra görmek, yeni yeteneklerini keşfetmek üzere olan rüya sahibinin büyük fırsatlara sahip olacağını ve yolunun açık olduğunu haber verir.

Rüyada Öğretmen Görmek

Rüyada eski öğretmenini görmek, alınmak üzere olan bir haber aracılığı ile pek çok problemin çözüleceği anlamına gelir. Rüya sahibi, içinde yer aldığı toplumun yapısından dolayı çeşitli sıkıntılar yaşayacak ve bu sorunları kısa sürede çözmeyi başaracaktır. Rüyada öğretmen görmek, bilgi açısından yeterli donanıma sahip olmayan insanlarla karşılaşmanın ve onlarla münakaşaya girmenin de habercisidir. Rüyasında kendi kendini bir öğretmen olarak gören kişi ise büyük bir saygınlık kazanacaktır.

Rüyada Lise Görmek

Görülmüş olan eğitim kurumları, rüya sahipleri için birbirinden farklı anlamlara gelebilir. Rüyasında lise gören bir kişi;

  • Eğer öğrenci ise sorumluluklarının farkına varıp gereken önemi derslerine vermeye başlayacaktır.
  • Öğrenci değil ise hayatındaki bazı şeyleri düzeni koymak için çaba sarf edecektir.

İmam Nablusi (r.a) Hazretlerinin yapmış olduğu bir yoruma göre; rüyasında bir medrese görenin alım – satım yapması, bir fitne yüzünden haksızlığa uğraması ya da çevresince sevilen biri haline gelmesi mümkündür.

Rüyada Derse Girmek

Rüyada lise arkadaşını görmek ve bu arkadaş ile derslere girmek,hayırlı sonuçlar vermesi beklenen ortaklıklar kurmanın habercisidir. Rüya sahibi, hayalini kurduğu şeylere kavuşmak için çeşitli yollar deneyecek ve bazı tanıdıkları ile işbirliği yapacaktır.

Editör: TE Bilisim