Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'ndaki ifadeleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın mahkemeye yaptığı başvuruda, bu sözlerin Cumhurbaşkanı'na yönelik kişilik haklarını ihlal edici mahiyette olduğunu belirtti.

"GAZETEDE YAYINLANSIN" TALEBİ

Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yapılan başvuruyla 250 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Avukat Hüseyin Aydın, 250 bin liralık tazminatın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den tahsil edilmesini, mahkeme kararının da yüksek tirajlı bir gazetede yayınlanmasını talep etti.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İsrail’in Filistin topraklarında şiddetini artırdığı terör olayları sırasında Meral Akşener, partisinin grup toplantısında skandal bir açıklamaya imza atmıştı.

Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yüzlerce çocuğu katleden savaş suçlusu İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzetmişti.

Akşener bu karşılaştırması için Netanyahu'ya "Erdoğan'ın İsrail versiyonu" benzetmesini yaparak şu ifadeleri kullanmıştı: "Mart ayında, İsrail'de seçimler yapıldı ve oluşan tablo, İsrail'in en uzun süreli başbakanı Netanyahu'nun yeni hükümet kurmasına imkan vermedi. Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı."

Editör: TE Bilisim