Kaya Temel / Özel Haber

Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözleşmesi 31 Mayıs’ta sona erecek Fatih Terim ile ilgili Başkan Cengiz, “Fatih Terim ciddi bir karizma. Bu kulübe çok ciddi hizmetler yaptı. Bu kupaların kazanılmasında en büyük etkenlerden biridir ama tek başına değil. Geçmiş hizmetleri için teşekkür ediyorum ancak ben olduğum sürece asla sözleşme uzatmam. Sevgili Fatih Terim hocayla devam etmeyi düşünmüyorum. Ben onun düşmanıymışım! Bir şart var. Çıkar, özür diler ve yanlış anladığını söyler. O zaman oturup konuşuruz.” ifadelerini kullandı.

“O ANDA İSTİFA ETMELİYDİ”

Başkan Cengiz, “Neden Fatih Terim ile sözleşme uzatmıyorum? Biz düşman değil miyiz? O anda, hemen o anda Fatih Terim istifa etmeliydi, ona istifa etmek yakışırdı. Fatih hocamız konuşurken beni buz etti. Yusuf yerinden fırladı, benim gözlerim fal taşı gibi açıldı. ‘İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar’ dedi. Beni işaret etti, bunu anlamamak için aptal olmalıyım. Ben ve yönetim, biz düşmanız ya. Nasıl olacak da Fatih Terim’le yola devam edeceğiz. O anda istifa etmeliydi, ona bu yakışırdı.” dedi.

Seçimin olmayacağını düşünüyor

Cengiz, 19 Haziran’da yapılması planlanan seçimde aday olup olmayacağıyla ilgili ise iki farklı açıklama yaptı.

Toplantı sırasında, “Adaylık konusunda da açık ve net söylüyorum. Kıvırmıyorum, anlatıyorum. Benim yönetimimden biri (herkes değil) kimse alınmasın. Birisi aday olursa onu destekleyeceğim, aday olmayacağım dedim. Ama şartlar değişir, onlar olmayacağız diyebilirler. Benim isteğim Galatasaray başkanıyken ölmek, inşallah öyle olur. Doktorlar ve ailem kesinlikle aday olmamı istemiyor ama ben onları dinlemeyeceğim” diyen Cengiz, basın toplantısının ardından ise aday olmak istediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim