Ebru Okanlar’ın haberi

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yemekleri, yapılan sözleşme kapsamında bu yılın başından itibaren malzeme dâhil yemek hazırlama, pişirme, dağıtım sonrası hizmet alımı faaliyeti-ne başlandı. Hastanenin yemek üretimi Kumburgaz Mesleki ve Teknik Ana-dolu Lisesinin mutfağında başlandı ve sonrasında hastaneye ait mutfak eksikleri giderilerek üretime hastane mutfağında devam edildi. Lise yaptığı 4 milyon 619 bin liralık üretimle Türkiye birincisi konumunda yer alırken, proje kapsamında 30 usta öğretici, 10 öğrenci ve 14 çıraktan oluşan profesyonel bir ekip oluşturuldu.

İSTİHDAM SÜRECİ

Yemek hizmeti için gerekli izinler ve olurlar alınarak 30 usta öğretici, 10 öğrenci ve 14 çıraktan oluşan profesyonel bir ekip oluşturuldu. Usta öğreticilerimizin büyük çoğunluğu okulumuz mezunlarından seçildi. Büyükçekmece, Beylikdüzü, Bahçelievler ve Küçükçekmece’deki mesleki ve teknik liseleri ile çıraklık eğitim merkezlerinden stajyer öğrenci ve çırak istihdam ediliyor.

DONANIMLI ŞEKİLDE HAZIRLANIYORLAR

Gençler sektöre çok daha donanımlı bir şekilde hazırlanıyor. Usta öğreticilerin büyük çoğunluğu okulun mezunlarından seçildi. Ayrıca projede, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Bahçelievler ve Küçükçekmece'deki mesleki ve teknik liseleriyle, çıraklık eğitim merkezlerinden stajyer öğrenci ve çırak da istihdam ediliyor. Hem mezunlara iş imkanı hem de öğrencilerin uygulamalı eğitim almalarının sağlandığı projede, sabah kahvaltısı, yatan hasta ara öğünleri, öğle ve akşam yemekleri ve gece kahvaltısı olmak üzere 24 saat kesintisiz üretim ve servis hizmeti sunuluyor. Hastane yetkilileri, çalışanları, hastalar ve refakatçiler de bu sistem-den memnuniyetlerini “altı aydır rüyada gibiyiz” sözleriyle ifade ettiler.

MESLEKİ EĞİTİMİN KALİTESİ ARTIYOR

Bu çerçevede Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Hastanesini ziyaret etti. Özer'e, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Serkan Gür ile Levent Özil ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözü-dok da eşlik etti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Hastanesini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hastane Kalite Yönetim Birimi sorumlusu Serap Akgül’le hizmet kalitesi ve ortam iyileştirmesi çerçevesinde konuşuldu.

 Kamunun ihtiyacını karşılayacak

Özer, hastanede personel, hasta ve refakatçiler dahil tüm birimlere yemek hizmeti verilmesinin öğrencilerin işletmelerde kendilerini kanıtlaması bakımından önemli olduğunu kaydetti. Özer, " Devlet üretirse özel sektör daha iyisini ve kalitelisini yapmak zorun-da. Devlet üretmezse özel sektörün kalitesinin ne olduğunu bilmemeye mahkum olacağız. Bizim amacımız kar etmek değil. Biz bu işi yapıyoruz. Önemli olan öğrencilerimizin üreterek öğrenmesini sağlayabilmek onların üretime katkı sağlaması. Yetenekleri ile birlikte iş dünyasında itibarlarını sağlamak bu arada da kamunun ihtiyacını kaliteli bir şekilde karşılamak" değerlendirmesinde bulundu. Mesleki eğitimin kalitesini arttırmak için yatırımlar yapıldığını belirten Özer, okul ile sektör arasında kurulan iş birliklerini çok önemsediklerini vurguladı. Böylesi bir iş birliğinin gerçekleşmesi için büyük emek veren herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim