2021 korucu alımı var mı? Yeni korucu alımı ne zaman 2021? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. İş arayışında olan vatandaşların arama motorlarına sıkça araştırma yapması sonucunda detayları sizler için araştırdık. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak’ın güvenlik korucusu alımı yapılacağının müjdesini vermesiyle vatandaşlar arama motorlarına sıkça 2021 korucu alımı var mı? Yeni korucu alımı ne zaman 2021? Sorularını araştırmaya başladı. Konuyla ilgili tüm detayları sizler için haberimizde derledik…

2021 KORUCU ALIMI VAR MI? YENİ KORUCU ALIMI NE ZAMAN 2021?

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak 4 bin 500 güvenlik korucusu alımı yapılacağının müjdesini verdi. Mecliste, güvenlik korucularının maaşları ve sosyal haklarında yapılan iyileştirmeler hakkında bilgi veren Toprak, şu anda 55 bin 591 köy korucusu olduğunu ve bu sayının yakın bir zamanda 60 bine çıkartılacağının müjdesini verdi. Korucu alımına ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı;

Güvenlik korucularımızla ilgili Hükûmetlerimiz döneminde birçok çalışma yapıldı. Bunlardan bazılarını sizlere arz etmek isterim. 2021 yılı Nisan ayı itibarıyla 55.591 güvenlik korucumuz şu anda görev yapmaktadır, bu sayı yakın tarihte 60 bine kadar ulaşacaktır. Güvenlik korucularımızın primleri tamamen devletimiz tarafından karşılanmaktadır. 2017 tarihi itibarıyla sigortalı sayılmışlardır.

YENİ KORUCU ALIMI NE ZAMAN 2021?

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak 2021 yılında yeni 4 bin 500 güvenlik korucusu alımı yapılacağını açıkladı. Ancak henüz hangi il ve ilçelerde alım yapılacağı ile ilgili bilgi verilmedi. Konuyla ilgili detaylı bilgi geldiğinde haberimizde ulaşabilirsiniz.

Güvenlik korucusu olma şartları neler?

  • Türkçe okur-yazar olmak,
  • Askerliğini yapmış olmak,
  • 22 yaşından küçük, 60 yaşından büyük olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak,
  • Yıkıcı, bölücü ve irticai faaliyetlere karışmamış olmak,
  • İyi huylu tanınmış bulunmak ve herkesle kavga çıkarmak, sarhoşluk gibi huysuzluklara sahip olmamak,
  • Görev yapacağı köyde ikamet ediyor olmak,
  • Görevini yapmasına engel olacak vücut ve akıl sağlığı veyahut vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek.
Editör: TE Bilisim