Türkiye, haftalardır bir yerden düğmeye basılmışcasına servis edilen videolar üzerinden eski Türkiye’nin kalıntısı mafyalar üzerinden kurgulanan bir senaryonun figüranlarını seyrediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan bir operasyona ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan net mesajlar geldi. Türkiye'nin kıskaca alınmak istendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek açıklaması yaptı.

"İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız” mesajını verdi.

“YARGIYA TESLİM EDECEĞİZ”

“Suç çetelerinin mensuplarını, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz” diyen Erdoğan “Tıpkı FETÖ’cüler gibi, tıpkı PKK'lılar gibi, bu suçluları da ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız. Bununla kalınmamış, tarafl arın başvuruları üzerine Ankara ve İstanbul Anadolu Yakası Başsavcılıkları da gereken tahkikatlara başlamıştır. Geçmişten bugüne hiçbir iddia, hiçbir itham ortada bırakılmayacak, her şey yargı tarafından araştırılıp, tüm yalanlar, iftiralar ortaya dökülecektir. Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” değerlendirmesinde bulundu.

“KİMSEYE EYVALLAH ETMEDİK”

Binali Yıldırım’a yönelik iftiralara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ülkemizde yıllarca bakanlık, başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış, partimizin genel başkanlığını yürütmüş Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek, bu tezgahı da bozacağız." dedi.

***

RACON KESMEK ESKİ TÜRKİYE'DE KALDI

Eski Türkiye’nin kalıntılarına asla prim verilmeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul cafcafl ı lakaplarla anılan sözde babaların racon kestiği Türkiye'yi, hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik” dedi.

*** 

CHP UTANCIN ORTAĞIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ benzeri sinsi yapıların suç örgütlerini kullanarak Türkiye üzerinde hesap yaptıklarının farkında olduklarını ve buna asla izin vermeyeceklerini söyledi. Erdoğan ayrıca “Şu anda CHP genel merkezi milletimizin değerlerine savaş açmış marjinallerin ve onları koruyanların işgali altındadır. Ve evet, şu anda CHP genel merkezi suç örgütlerine payandalık yapanların işgali altındadır. Millet ittifakı adı altında CHP yönetimiyle yol yürüyen herkes de bu utanç tablosunun ortağıdır” muhalefete yüklendi.

***

DEMOKRASİ ADASINA ÇIKARMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yılında Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda olacak. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı 27 Mayıs Perşembe günü Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada “yeni ve sivil anayasa” mesajı vermesi beklenirken grup toplantısında da bu alandaki çalışmalara değindi. Erdoğan “Reform çalışmalarımızın yeni halkasını oluşturan dördüncü yargı paketi de Meclisimize sunulacaktır. Hemen ardından beşinci yargı paketi için kolları sıvıyoruz. Amacımız, 15 Temmuz’da milletin yazdığı destanı hukukla taçlandıran yargının daha iyi işlemesidir” ifadelerini kullandı.

***

SALGINDA 661 LİRALIK DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın gelişmiş ekonomilerinin bocaladığı dönemde Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durduğunu söyledi. Erdoğan "Bu netameli dönemi Türkiye olarak en az sıkıntıyla atlattık. Pek çok ülkenin aksine kamu güvenliğini tehdit eden bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Üretim için her türlü desteği verdik. Salgın tedbirlerinden olumsuz etkilenen vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Yanlarında olduk” dedi. Salgında oluşturulan mali desteklere vurgu yapan Cumhurbaşkanı “Salgının başladığı günden bu yana 661 milyar liralık bir kaynakla milletimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Türkiye'nin 2021 büyüme oranlarının da tahminlerin ötesinde gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.

***

'GELİN HANIMA DERS VERDİLER'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Netanyahu benzetmesi yaptıktan sonra Rize ziyaretinde protesto edilen Akşener hakkında Erdoğan, "Gelin hanıma güzel bir ders verildi" dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Nerede nasıl bir adım atılacağını bilmek lazım. Sen Rize'nin uşağına hakaret edip, Netanyahu gibi bebek katilleri ile aynı kefeye koyarsan yapılacak olan işte budur. Çok ileri gitmeden gelin hanıma bir ders verdiler. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin, orada da gerekeni yaptılar. Sonra Trabzon'a gittin, ortalarda görünmeden uçağa bindin döndün. Bu millet unutmaz”

Editör: TE Bilisim