Sercan Akkuzu / Röportaj

Türkiye’nin sevilen dizisi Akıncı’ya 12. bölümde dahil olan Cansu Fırıncı, oynadığı ‘Emin’ karakteriyle diziye heyecan, aksiyon ve renk katıyor. Kötü karakter Emin’i canlandıran Fırıncı, Akıncı’nın karşısında kıvrak ve pratik zekasıyla sorunları çözebilen bir avukat olarak çıkıyor.

MADENCİ BİR DEDENİN TORUNU OLARAK DOĞDUM

Madenci bir dedenin Bartınlı torunu olarak dünyaya gelen Cansu Fırıncı, son olarak ‘Akıncı’ dizisinin Emin’i olarak karşımıza çıktı. Herkesin kötü karakter Emin olarak tanıdığı Cansu Fırıncı gerçekte kimdir?

Madenci bir dedenin torunuyum ben de. 5 sene Zonguldak’ta 27 sene Almanya’da madenlerde geçmiş ömrü. Babam metal işçisi, ırmakta boğulup vefat etmese Fransa işçi olarak kabul etmiş, toprağı soğumadan gelmiş kabul evrakları. Şimdi benim yaşım onun öldüğü yaştan hayli büyüktür.

Türkiye’de daha önce görülmemiş bir tarz ile karşımıza çıkan “Akıncı” dizisi sana ne hissettirdi?

Tabii türünün ilk örneği olan bir dizide rol almak özel bir durum. Emin karakteri de ‘sayko’ bir karakterdi. Senarist oynaması çok keyifli sahneler yazdı Emin’e. Yönetmenlerimiz de hakkıyla çekti. Kameranın kayıtta olduğu her an yüksek bir enerji ile oynadım rolümü.

Genelde iyi karakterler hep ön planda olur fakat kötü karakteri canlandırmak zihinsel olarak ciddi bir ön hazırlık gerektiriyor olmalı. Kendini role hazırlarken nasıl bir yol izliyorsun?

Kötüyü oynamak çok oyuncaklı bir şey. Birçok farklı yerinden tutabilirsiniz rolü. Doğumunu nereden ve nasıl yaptıracağınız önemli. İşte buna karar vermek, denemek, zihninde çevirmek gerçekten çok heyecan verici. Ben karakteri oluştururken zihnimde bolca egzersiz yapıyorum diyebilirim.

Gelecek dönemde yeni projeleriniz var mı? Bundan sonraki planınız belli oldu mu?

Bu sezon Payitaht Abdülhamid ve Akıncı projelerinde yer aldım. Şimdi de yaz dönemindeyiz. Eli kulağındadır yeni rolün, yeni bir doğum sancısının. Şimdilik beklemedeyim. Dinlenmeye çalışıyorum.

‘‘Set biter rol biter’’

Rolün etkisinden çıkamadığınız oluyor mu?

Hayır, rol roldür neticede. Mesleğimi profesyonelce yapıyorum. Set biter rol biter.

Sosyal medyadaki linç kültürü oldukça fazla, oradan tepkiler alıyor musunuz?

Vallahi a desem ‘Kemalim Yapmaz’, b desem ‘sapık’, c desem ‘pislik’. Almaz olur muyum! Fotoğraf koyuyorum altı anında Türkçe, Arapça, İspanyolca yorumlarla, sataşmalarla doluyor.

Her söylentiye inanmayın

Genellikle kötü karakteri canlandırdığınız zaman üzerinize kötü imaj yapıştığını düşünüyor musunuz? Sokakta sizi tanıyanlar nasıl tepki veriyor?

Yapışmaz olur mu hiç, hâlâ ‘Kemalim Yapmaz’ olarak dolaşıyorum memleketi! Tepkiler çeşit çeşit, oyunculuğuma övgüler dizenden, bedduayı yapıştırana kader geniş bir yelpaze. Genelde ‘annem seni görürse oklavayla kovalar’ tepkisini alıyorum. Bir de ‘annem bildiği ne kadar beddua varsa okudu’.

Bir oyuncu olarak Türkiye’de ve Dünya’da en çok beğendiniz 3 film nelerdir?

Canım Kardeşim, Kelebek, Kefernahum.

Editör: TE Bilisim