Nurettin Demir kimdir, kaç yaşında? Eski Emniyet Müdürü Nurettin Demir hayatı ile ilgili merak edilen detayları sizler için haberimizde derledik. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlı Süleyman Soylu’nun gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda terörle mücadelede önemli bir ismi dile getirdi. Eski Kadiköy İlçe Emniyet Müdürü olan Nurettin Demir'in DHKPC ve FETÖ bağlantısının nasıl tespit edildiğini ifade etmesi ve Organize Suç Örgütü Sedat Peker ile ilişkisinin olduğu emniyet müdür ile ilgili merak edilen Nurettin Demir kimdir, kaç yaşında? Eski Emniyet Müdürü Nurettin Demir hayatı…

NURETTİN DEMİR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Terör örgütü DHKP-C'nin yöneticilerinden olan ve 1992 yılında Kasımpaşa'da polisle girdiği çatışmada öldürülen Nurten Demir'in kardeşi eski Kadıköy Emniyet Müdürü Nurettin Demir FETÖ'den tutuklandı. Nurettin Demir'in FETÖ'nün gizli haberleşme ağı Bylock'u kullandığı tespit edildi.

Nurten Demir, 1992 yılında terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda öldürüldü. Dönemin Terörle Mücadele ekipleri bölgede operasyon kararı almış, adreslere baskın yapılacağı sırada polise ateş açılmıştı. 13 Temmuz günü yaşanan çatışmada Nurten Demir ve İsmail Akarçeşme etkisiz hale getirildi. Nurten Demir'in DHKP-C'nin İstanbul yönetiminde ilk 5 isim arasında yer aldığı öğrenilirken, ismi örgütün sözde şehitler listesinde de yer alıyor.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ NURETTİN DEMİR HAYATI…

DHKP-C operasyonunda öldürülen Nurten Demir'in kardeşi Nurettin Demir ise 1 ay önce FETÖ'den tutuklandı. Demir'in FETÖ'cülerin gizli haberleşme ağı Bylock'u kullandığı belirlendi. Uzun dönem Kadıköy Emniyet Müdürlüğü yapan Demir, 17-25 Aralık FETÖ kumpası sonrası bu görevinden alınarak polis okuluna gönderildi. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası ise meslekten ihraç edildi. Bylock operasyonları kapsamında ise gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eski Emniyet Müdürü Nurettin Demir, 17 Aralık sonrası gönderildiği polis okulundan ihraç edilir edilmez, 7 Haziran 2015 genel seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 1.Bölge Milletvekili aday adayı olmuştu. MHP'ye sızma girişimi olarak değerlendirilen bu adım tutmamış ve MHP, Nurettin Demir'i aday göstermemişti.

Editör: TE Bilisim