Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Petrol bulunan Akoba, Yenişehir ve Misinli kuyuları yakınında beton detayını açıklaması sonrasında sosyal medyada konu gündem oldu. Diyarbakır'da bulunan Akoba-1 ve Yenişehir-1 kuyularıyla Kırklareli'ndeki Misinli-2 kuyularındaki petrol müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı bir detay da belirtti. Daha önce 'Petrol yok' diyerek kuyuların üzerine beton döküldüğünü anlatan Erdoğan'ın bu ifadesi merak uyandırdı. Peki, Petrol kuyularına neden beton döküldü? İşte 3 kuyu ile ilgili çarpıcı detaylar…

PETROL KUYULARINA NEDEN BETON DÖKÜLDÜ? 3 KUYU İLE İLGİLİ ÇARPICI DETAYLAR…

Diyarbakır'da bulunan Akoba-1 ve Yenişehir-1 kuyularıyla Kırklareli'ndeki Misinli-2 kuyularındaki petrol müjdesi veren Başkan Erdoğan çarpıcı bir detay da belirtti. Daha önce 'Petrol yok' diyerek kuyuların üzerine beton döküldüğünü anlatan Erdoğan'ın bu ifadesi merak uyandırdı.

Daha önce petrol bulunan kuyuların üstünün betonla kapatılmasına ilişkin dikkat çeken detaylar yer aldı. Türkiye'nin en büyük özel sektör petrol üreticisi Fransız Perenco şirketinin elindeki bazı noktalar AK Parti döneminde millileştirildi. Arama lisansı da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) eline geçti.

Fransız şirket 1996'nın ocak ayında Diyarbakır'daki kuyularda aramalara başlamıştı. TPAO'nun devraldığı alanlardan biri de Diyarbakır'da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bugün Diyarbakır'ı işaret etti. "Diyarbakır'da keşfedilen kuyular Fransız şirketin daha önce üstüne kapattığı kuyular mı?" sorusu gündeme geldi. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yok ancak şirketin Türkiye ile yaptığı lisans sözleşmesi 2025'te sona eriyor.

Ekonomi kulislerinde de yenileme anlaşmasının yapılmayacağı ve bu alanların TPAO tarafından değerlendirileceği konuşuluyor.

"EKONOMİDE CİDDİ BİR TOPARLANMA BEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerini tamamladıklarını, teşkilatlarını yeni bir heyecan ve enerjiyle 2023'e hazırladıklarının altını çizerek şöyle konuştu:

Her anı, her günü en verimli şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. İnşallah ekonomide bu yılla birlikte ciddi bir toparlanma bekliyoruz. Bu çerçevede son yıllarda petrol ve doğal gaz aramacılığında da önemli bir ivme yakaladığımızın müjdesini de milletimle paylaşmak istiyorum. Karadeniz'de bulduğumuz 405 milyar metreküplük doğal gazın ardından, kara alanlarında sürdürdüğümüz çalışmaların da sonuçlarını almaya başladık. Açılan yeni kuyular yanında, daha önce 'Petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son bir ayda üç yeni kuyuda petrol keşfettik. Diyarbakır'da bulunan Akoba-1 ve Yenişehir-1 kuyularıyla Kırklareli'ndeki Misinli-2 kuyularımızda günlük üretimimize 6 bin 800 varil ilave sağladık. Türkiye Petrollerinin 2021 yılı yurt içi günlük üretim ortalaması, son üç keşfimizle birlikte 61 bin varilin üzerine çıkmıştır.
Editör: TE Bilisim