Kanal D'de perşembe akşamları yayınlanan Camdaki Kız dizisi, reyting listelerinde en çok izlenenler arasında yer alıyor. Hikayesiyle ilgi uyandıran Camdaki Kız, oyuncularıyla da takipçilerin beğenisini topluyor. Dizide Billur karakteriyle ekrana gelen Merve Polat'ın biyografisi, hayat hikayesi, memleketi, mesleki kariyeri, boyu ve yaşı gibi kişisel bilgileri de en çok aranan konular arasında yer alıyor. Peki, Camdaki Kız billur kimdir? Camdaki Kız 'Billur' Merve Polat kimdir, nereli, boyu ve yaşı kaç? Merak edilenler yazının devamında...

Camdaki Kız billur kimdir? Camdaki Kız 'Billur' Merve Polat kimdir, nereli, boyu ve yaşı kaç?

Gülseren Budayıcıoğlu'nun Camdaki Kız adlı romanından diziye uyarlanan hikayede "Billur" karakterini genç oyuncu Merve Polat canlandırmakta.

Merve Polat, 20 Aralık 1990 tarihinde, İstanbul'da dünyaya geldi.

3 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Merve Polat'ın okula yıllarında oldukça haylaz olmasının yanı sıra son derece de neşeli bir yapıya sahip olduğu belirtilmekte.

Oyunculuğa küçük yaşlarda ilgi duyan Merve Polat, eğitimine İstanbul'da başlamıştır. 

Lise eğitimini alırken amatör bir biçimde oyunculuk üzerine çalışan genç oyuncu, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamlamıştır.

Ardından tarih üzerine devam etmek istemediğini fark eden Merve Polat, Kadir Has Üniversitesi Film Drama bölümünde yüksek lisansını tamamlayarak çocukluğundan beri hayali olan oyunculuk mesleğine atılmıştır.

Merve Polat, oyunculuk kariyerine 2013 yılının son kısmında başlamıştır. İlk dizisi olan " Ankara'nın Dikmeni" dizisine 2014 yılında 24 yaşındayken başlamıştır. İlk beyaz perde deneyimi ise 2017 yılında "Martıların Efendisi" filmi ile olmuştur.

Merve Polat, bekardır ve İstanbul'da ikamet etmektedir. 1.61 boyunda olan güzel oyuncu 50 kilodur ve Yay burcudur.

Merve Polat Rol Aldığı Dizi ve Filmler

  • Camdaki Kız TV Dizisi 2021
  • Siyah İnci (Defne) TV Dizisi 2017
  • Martıların Efendisi (Gülsüm) Sinema Filmi 2017
  • Melek İle Serhat (Ebru) TV Dizisi 2016
  • Günebakan TV Dizisi 2015
  • Ankara’nın Dikmeni (Zeliş) TV Dizisi 2014
Editör: TE Bilisim