Bozkır Arslanı Celaleddin'in Türkan Hatun’u kimdir? Türkan Hatun gerçekte var mı? Soruları dizi severler tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Dizi izleyecek olanlar, dizide yer alan karakterler ve bu karakterleri canlandıran dizi oyuncu kadrosu ile ilgili araştırma yapıyorlar. Türkan Hatun da dizinin başrol karakterleri arasında yer alıyor. Peki, Bozkır Arslanı Celaleddin'in Türkan Hatun’u kimdir? Türkan Hatun gerçekte var mı? İşte tüm detaylar haberimizde…

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN'İN TÜRKAN HATUN’U KİMDİR?

ATV ekranlarının yeni dizisi Bozkır Arslanı Celaleddin’in Türkan Hatun karakterini canlandıran ünlü oyuncu Gülenay Kalkandır.

Gülenay Kalkan, Türk oyuncudur. Ankara'da doğdu. Çocukluğu ve hayatının uzun bir dönemini Ankara'da geçirdi. 14 yaşında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne öğrenci olarak girdi, tiyatro yüksek bölümünden mezun olup. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak göreve başladı.

TÜRKAN HATUN GERÇEKTE VAR MI?

Terken Hatun olarak bilinen Türkan Hatun; Harezmşah Alâeddin Tekiş'in eşi, Alâeddin Muhammed'in annesi ve Celâleddin Harezmşah'ın babaannesidir.

Editör: TE Bilisim