Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren bazı işletme sahipleri yasakları kalkacağını günü iple çekiyor. Özellikle koronavirüs süreci boyunca halısahalar, sinemalar, internet kafeler ve hamam işletmecileri en çok zarar edenler arasında yer aldı. Havaların ısınması ve düşen vakaların ardından gözle şimdiden kabineye çevrildi. Ayrıca hızla aşılama süreci devam ediyor. Peki, Halısahalar, sinemalar, internet kafeler ve hamamlar ne zaman açılıyor? Yasaklar 1 Haziran'da kalkacak mı? İşte merak edilen bu soruların yanıtı...

Halısahalar, sinemalar, internet kafeler ve hamamlar ne zaman açılıyor?

Konuyla alakalı resmi bir açıklama olmamasına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan Haziran ayı itibariyle normalleşme sürecine girileceğine dair açıklamalarda bulundu. Bu nedenle 1 Haziran tarihinden itibaren halısaha, sinema, internet kafe ve hamamların açılması bekleniyor. Resmi açıklamalar yayınlanır yayınlanmaz haberimizde yer vereceğiz. 

Yasaklar 1 Haziran'da kalkacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticilerinin iştirakiyle çevrimiçi gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, Kovid-19'la mücadeleye ilişkin, "Haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüterek, ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgına karşı en etkili yöntem olan aşı konusunda 29 milyon doza yaklaştık. Özellikle haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüterek ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim