Barbaros Hayrettin Paşa Camii nerede yapılıyor? Barbaros Hayrettin Paşa Camii inşası ne zaman bitiyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olan Süleymaniye Camii'nden öykünerek tasarlanan ve inşaat çalışmalarına başlana cami hakkında merak edilen soruların yanıtını sizler için araştırdık. Peki, Barbaros Hayrettin Paşa Camii nerede yapılıyor? Barbaros Hayrettin Paşa Camii inşası ne zaman bitiyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA CAMİİ NEREDE YAPILIYOR?

Levent Cami Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, yaptığı açıklamada, Levent'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın Kaptan-ı Deryası Barbaros Hayrettin Paşa'nın askerlerinin eğitim alanı olduğunu, aradan geçen 500 yıl sonunda bu alanda bir cami yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Caminin isminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Barbaros Hayrettin Paşa olduğunu hatırlatan Külünk, "Bir sene kadar önce cami inşaatımıza hafriyat ile başladık. Çok kısa sürede hafriyatımızı aldık ve yaklaşık 60 küsur bin metrekarelik kaba inşaatımızın yüzde 75'inden fazlasını bitirmiş durumdayız. Bastığımız zeminin altında 50 bin metrekare civarında bir otopark ve değişik işler için kullanabileceğimiz alanlar var. Camimizin ana gövdesini şu anda yapıyoruz. Camimiz 18 bin 500 metrekarelik bir arsa üzerinde. 12 bin 500 metrekarelik bir temel alanı ile başladık ve cami bölümümüzü de 7 bin metrekare alanda yapıyoruz." diye konuştu.

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA CAMİİ İNŞASI NE ZAMAN BİTİYOR?

Külünk, şu anda kaba inşaatın görüldüğünü ancak çok sayıda ekibin atölyelerde ince işlerle ilgili projeler yaptığını, hattatların hat yazıları, desinatörlerin de desenler üzerine çalıştığını aktardı.

Kovid-19 salgınının hiç istemedikleri ve beklemedikleri bir durum olduğunu ancak bu süreçte trafik yoğunluğunun az olması sebebiyle çok daha performanslı çalıştıklarını anlatan Külünk, sokağa çıkma kısıtlamalarının inşaat çalışmaları için imkan yarattığını dile getirdi.

Ergin Külünk, "Camiyi 2022 yılının sonunda cemaatle buluşturmayı hedefliyorduk ancak çalışmaların bu süreçte hızlı ilerlemesi sebebiyle açılışı birkaç ay öne aldık." dedi.

Caminin kaba inşaatının yüzde 75'ini geçtiklerini ancak geri kalan yüzde 75'e bedel olduğunu ifade eden Külünk, "Ana kubbemizin iskelesini kurduk. Bu iskele birkaç aydır kuruluyor. Birkaç ayda kurulan iskele, birkaç ayda da sökülecek demektir. Bir camide iskeleyi sökmeye başladığınız zaman finale çok az kaldı demektir. Biz şimdi finalin hazırlığını çok önceden yapacağız ve bir müddet sonra iskeleyi sökerek gerçek finale ulaşacağız inşallah." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim