İstanbul Beyoğlu Taksim Camii açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iştirakiyle gerçekleşirken TTaksim Camii imamı kimdir? Taksim Camii imamı belli oldu mu? Taksim Camii kaç kişilik? soruları da merakla araştırılmaya başlandı. 2017'de başlayan inşası SUR Yapı tarafından dört yılda tamamlanan Taksim Camii'nin imamı kim olacak merak ediliyor. Peki, binlerce kişilik kapasiteye sahip ve farklı özellikleriyle dikkati çeken Taksim Camii imamı kimdir? Taksim Camii imamı belli oldu mu? İşte detaylar ve Taksim Camii'nin özellikleri...

Taksim Camii imamı kimdir? Taksim Camii imamı belli oldu mu?

İstanbul Beyoğlu'nda bugün Taksim Camii açılışı gerçekleşiyor. Açılışa Cumhubaşkanı Erdoğan ve çok sayıda devlet adamı ile vatandaşlar iştirak ediyor. Cuma namazı ile açılışı gerçekleştirilen Taksim Camii'nin imamı kimdir, belli oldu mu soruları da yanıt bekliyor. 

Ancak Taksim Camisi imamı henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin detaylar belli olduğunda dirilispostasi.com sitemizde ve haberimizde yer verilecektir.

Taksim Camii'nin özellikleri neler? 

Taksim Camisi'nin özellikleri; Caminin Tapu Parsel Alanı 2482 metrekaredir. Zemin Üstü Toplam İnşaat Alanı ise 2859 metrekaredir. Zemin Altı Toplam İnşaat Alanı 9715 metrekare, Toplam Kapalı İnşaat Alanı ise 12.574metrekaredir.

Taksim Camisi'nin Ana Kubbe Çapı 28 metredir. Ana Kubbe Yüksekliği (iç mekan net) ise 29 metre.

Taksim Camii Minare Yüksekliği 61 metredir. 

Taksim Camisi'nin İbadet Alanı (zemin kat) 820 metrekare (kapasite : yaklaşık 1.000 kişi)

İbadet Alanı (bayan mahfil katı) : 320 metrekare (kapasite : yaklaşık 375 kişi)

Son Cemaat Mahali : 70 metrekaredir (kapasite : yaklaşık 100 kişi)

Çok Amaçlı Salon (alt zemin kat) : 900 m2 (Cuma günleri ihtiyaç halinde ilave ibadet alanı olarak kullanılması durumunda kapasite ise yaklaşık 1100 kişi)

Sergi Salonu : 155 m2

Cami Vakıf ve Dernek Alanları : 180 m2

Otopark (3 adet bodrum kat) : Toplam kapasite : 165 Araç

Taksim Camii kaç kişilik?

Taksim Camii Toplam ibadet kapasitesi. 2575 kişidir.

-Hafız Hüseyin Türkan kimdir? Kurra Hafız Hüseyin Türkan Amenerrasulü, Hüvallahüllezi videosu izle

Editör: TE Bilisim