İstanbul fethini müjdeleyen hadisi şerif nedir? İşte İstanbul fethi hadisi ile ilgili merak edilen detayları sizler için haberimizde yer vermeye çalıştık. İstanbul'un fethi Peygamber Efendimiz (sav)'in hadisi şerifinden sonra birçok Müslüman kumandan tarafından heyecanla gerçekleştirmek istenilen bir hadisedir. Peygamber Efendimiz (sav)'in vefatından Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethine kadar birçok kez kuşatılmış ancak kimseye nasip olmamıştır. Peki, İstanbul fethini müjdeleyen hadisi şerif nedir? İşte İstanbul fethi hadisi…

İSTANBUL FETHİNİ MÜJDELEYEN HADİSİ ŞERİF NEDİR?

Peygamber Efendimiz (sav)’in vefatının ardından İslam kültür ve medeniyetini tüm dünyaya yaymak için güçlü ve başarılı fetih hareketleri başlamıştır. Özellikle İstanbul’un feth edileceği Peygamber Efendimiz (sav) müjdeledikten sonra birçok Müslüman kumandan Peygamberi Efendimiz (sav)’in övgüsüne mazhar olabilmek için defalarca İstanbul’u kuşatmışlardır. Peygamber Efendimiz (sav)’in hadisi şerifinde övgüyle bahsettiği kumandan ise Peygamberimizin vefatından yüzyıllar sonra henüz 21 yaşında İstanbul’u fethetmeyi başaran Fatih Sultan Mehmet Han olacaktır.

İSTANBUL FETHİ HADİSİ

İstanbul’un fethi için İslâm tarihinde bu denli fazla sefer yapılmasının sebebi Peygamber Efendimizin bu şehirle ilgili buyurduğu bu hadisi şerifin var olduğundan dolayıdır:

“İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.”

Müslümanların İstanbul’u fethetme istediği sadece bulunduğu konum itibariyle avantajlarından istifade etmek için değil, Peygamber Efendimiz (sav)’in hadisi şerifine mazhar olabilmek için birçok Müslüman komutan tarafından kuşatılmıştır. Ancak bu övgü 19 yaşında ikinci kez Osmanlı tahtına geçen Fatih Sultan Mehmet’e nasip olacaktır.

Editör: TE Bilisim