Deniz salyası nedir, nasıl temizlenir? Deniz salyası neden oluşur? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Sosyal medyada gündem olan ve Marmara Denizi kıyıların görülen deniz salyalarının neden olduğu merak konusu oldu. Balıkçılığı güçleştirmesi ve deniz canlılarının hayatını zorlaştırmasıyla bilinen hayatı olumsuz yönde etkilediği ifade edilen deniz salyaları hakkında sıkça araştırılan Deniz salyası nedir, nasıl temizlenir? Deniz salyası neden oluşur? Soruların yanıtını sizler için haberimizde yer verdik. İşte detaylar…

DENİZ SALYASI NEDİR, NASIL TEMİZLENİR?

Uzmanlar, deniz salyalarının mevsimsel geçiş süreci tamamlandığı ve deniz suyu yeterli sıcaklığa ulaştığı zaman ortadan kalkacağı görüşünde. Deniz salyası, neredeyse tüm bitkiler ve bazı mikroorganizmalar tarafından üretilen kalın, yapışkan bir madde. Balıkçı ağlarına yapışan deniz salyası, avlanmayı zorlaştırıyor.

DENİZ SALYASI NEDEN OLUŞUR?

Müsilaj, hemen hemen tüm bitkiler ve bazı mikroorganizmalar tarafından üretilen kalın, yapışkan bir maddedir. Yapışkan, sümüksü yapıya sahip olan müsilaj deniz sıcaklığının yükselmesi ve sıcaklığın yükselmesiyle artan bakteriler sonucunda oluşur. Denizlerdeki müsilaj özellikle balıkçıların kabusu olur. Balıkçı ağlarına yapışan müsilaj avlanmayı zorlaştırır. Bitkilerdeki müsilaj, su ve gıdanın depolanmasında, tohum çimlenmesinde ve zar kalınlaşmasında rol oynar. Kaktüsler (ve diğer sukulentler) ve keten tohumları, özellikle zengin müsilaj kaynaklarıdır.

Editör: TE Bilisim