Muhammed Şimşek / Özel Haber - İngilizler’in Balfour Deklarasyonu’yla Filistin topraklarına yerleştirdiği Yahudi nüfusun devlet olarak tanındığı 15 Mayıs 1948’den bu yana yaşanan katliamlar bugün katlanarak devam ediyor. Bu tarihten günümüze Filistin toprakları kan, gözyaşı ve zulümden başka bir şey görmedi. 6 milyona yakın Filistinli evini barkını bırakarak başka ülkelere sürgün edilirken geride kalan Filistinliler gözaltı, işkence, tehdit, şantaj ve en nihayetinde kalleş mermilerin hedefi oldu. Bugün İsrail hapishanelerinde esir hayatı sürenler bir yana her yeni gün köşe başlarını tutan İşgalci İsrail askerlerinin kurşunları bir başka Filistinli sivili canından ediyor.

ZULÜM 1948’DE BAŞLADI

İşgalin başladığı günden bu yana Filistin İstatistik Merkezine göre, Filistinli mültecilerin sayısı 6 milyonu aşmış durumda, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) ise bu rakamın 5 milyon 900 bine yaklaştığını belirtiyor. Söz konusu mültecilerin 1 milyon 528 bini Gazze, Batı Şeria, Lübnan, Ürdün ve Suriye'deki 61 kampta yaşama tutunmaya çalışırken, geri kalan 3 milyon 800 bin mülteci ise dünyanın dört bir yanına dağılmış durumda. Uluslararası kurumlara göre ise Gazze'de 1 milyon 300 bin, Batı Şeria'da 914 bin, Lübnan'da 447 bin, Ürdün'de 2 milyon 100 bin, Suriye'de ise 500 bin Filistinli yaşarken, birçok Filistinlinin de kayıt dışı olduğu için istatistiklerde yer almadığı belirtiliyor. Filistinlilerin toplam nüfusu 12 milyon 400 bine tekabül ediyor, mülteciler ise bu rakamın neredeyse yarısını oluşturuyor. Filistinlilerin yaşadığı BM tarafından yaptırılan kampların alanı ise nüfusun artmasına rağmen aynı kalıyor.

İSRAİL’İN KATLETTİĞİ 66 ÇOCUK

Filistin’i günden güne yok eden işgal bugün en zirve noktaya ulaşmış durumda ve Ramazan ayında gerçekleştirilen saldırılarda öldürülen 283 Filistinli sivilin arasında tam 66 çocuk vardı. Kundaktaki bebeklerin başına bomba yağdırmaktan çekinmeyen İsrail, kendi sonunu hazırlayacak saldırılarda bir çok aileyi bütün fertleriyle birlikte hayatta koparttı.

İKİYÜZLÜ DÜNYA BASINI

Filistin'de yaşanan katliama günlerce sessiz kalan New York Times gazetesi, 5 gün önce yayınladığı ve Filistin davasına destek veren Bella Hadid, Gigi Hadid ve Dua Lipa gibi dünyaca ünlü isimleri hedef gösterdiği ilanın tersine bir haber yaptı. İlk sayfasında Gazze’de katledilen çocukların fotoğrafl arını yayınlayan gazetenin haberindeki Türkiye detayı ise dikkatlerden kaçmadı. Haberi manşetten veren NYT gazetesinin, “67'si Gazze'de; 2'si de İsrail tarafında çocuklar hayatını kaybetti” ifadesini kullandığı haberinde çocukları öldüren ülkenin İsrail olduğuna vurgu yapmaması dikkat çekti. Gazetenin iç bölümde de iki sayfayı bu konuya ayırdığı görülen gazetenin "Rüyaları ve kabuslarıyla birlikte gömüldüler" ifadesini kullandı.

HEDEF GÖSTERDİLER

Aynı gazete 5 gün önce ise Filistin'e destek veren Bella Hadid, Gigi Hadid ve Dua Lipa'yı hedef gösteren bir ilan yayınlamıştı. Filistin asıllı ABD'li modeller Bella Hadid ile kardeşi Gigi Hadid ve yine Filistin'e destek veren şarkısı Dua Lipa, New York Times gazetesinde yer alan tam sayfa bir ilanda "İsrail'i kınayıp Hamas'a sessiz kalmakla" suçlanmıştı. Amerikalı haham Shmuley Boteach'in yönetimindeki "Dünya Değerler Ağı" adlı örgüt tarafından verilen ilan, Filistin'e destek veren üç ünlü ismi doğrudan hedef gösterdiği gerekçesiyle sosyal medyada büyük tepki çekmişti. İlanı basan NYT gazetesine ise çok sayıda kullanıcı, gazetenin yayınladığı ilandan sonra tarafsız olduğunu iddia edemeyeceğine dikkat çekmişti.

Çocukların Türkiye sevgisi
Hayat hikâyelerinden ve büyüyünce ne olmak istediklerinden örnekler verilen haberde çocukların minik elleriyle çizdikleri resimler de yer aldı. 10 yaşında şehit düşen çocuklardan birinin çizdiği son resimde Filistin bayrağının yanına Türk bayrağını da eklemesi Filistinli çocukların Türkiye’ye olan sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi. Daha 7 yaşında can veren Abdurrahman el-Hadidi'nin ise hayali ise Türkiye'ye seyahat etmekti. Gazete "Onlar doktor, sanatçı, lider olmak istemişlerdi" cümleleriyle yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi ama İsrail’in işlediği insanlık suçuna değinilmedi. Aynı şekilde İsrail'in Haaretz Gazetesi de benzer bir şekilde katledilen çocukların resimlerini "Gazze'de 67 çocuk öldürüldü, savaşın bedeli bu" ifadeleriyle paylaşarak kendilerine ait olan utancı dünyanın gözüne sokmaktan geri durmamışlardı.

75 YILLIK SUÇ DOSYASI

İrlanda Parlamentosu’nda İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını gündeme getiren milletvekili Gino Kenny "Hepimiz işgal ve ilhakın onlarca yıldır devam ettiğini biliyoruz. (İrlanda'da) Hükümetin bunu İsrail'in bir politikası olduğunu belirtmesi memnuniyetle karşılandı. Umarım diğer Avrupa ülkeleri de bunu tanıyacaktır." değerlendirmesini yaptı. Artık sözde değil, fiiliyatta İsrail'e tepki verilmesi gerektiğini vurgulayan Kenny, İsrail'e verilecek yanıtın ekonomik ve siyasi yaptırımlar yoluyla olması gerektiğinin altını çizdi. Kenny, "İsrail'in sadece son iki haftada değil, 75 yıldır işlediği suçlardan sorumlu tutulması gerekiyor. İsrail'in hesap verebilir olması gerekiyor. Dürüst olalım, İsrail'in işlediği cinayetler yanına kar kalıyor." değerlendirmesinde bulundu.

-ZULÜM  1948'DE BAŞLADI

The New York Tımes bile yazdı: Onlar sadece çocuktu!

Editör: TE Bilisim