Kaya Temel / Özel Haber - Süper Lig Elit U19 Ligi'nin 16. haftasında Galatasaray U19, Fenerbahçe U19'u ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-Kırmızılı takım liderliğini sürdürdü. Derbi mücadelesini 2 takımda 10 kişi tamamladı. Fenerbahçe'den Fatih Mert'e Galatasaray'dan ise Ata Öztürk'e kırmızı kart çıktı. Galatasaray'ın gollerini; Bartuğ Elmaz, Kemal Bayrak (K.K), Fenerbahçe'nin ise Arda Güler, Fatih Yiğit Şanlıtürk kaydetti.

Derbide, Sarı-Kırmızılı takımın genç futbolcusu Metehan Baltacı, ortaya koyduğu futbol ile dikkatleri üzerine çekti. Başarılı savunmacı girdiği ikili müdacelerin tamamını kazanarak, Fenerbahçe U19 takımının önemli ataklarını kesmeyi başardı. Geçtiğimiz hafta Başakşehir U19 takımına karşı da aynı performansı ortayı koyan Kaptan Metehan Baltacı, bu sezon forma giydiği 14 maçta 1 gol attı.

Bartuğ ve Eren parlıyor

Gelecek sezon A takımın kamp kadrosunda yer almaları beklenilen Bartuğ Elmaz ve Eren Aydın, Fenerbahçe U19 derbisinde takımını taşıyan isimler oldu. Eren Aydın, takımına 1 penaltı kazandırdı. Bartuğ Elmaz ise penaltıyı gole çevirmeyi başardı.

Arda Güler farkı

Sarı-Lacivertli takımda ise Arda Güler, Fenerbahçe takımını ayakta tuttu. Güler, derbide Galatasaray filelerini sarsmayı başardı. Fenebahçe'nin 10 numarası Arda Güler'in de yeni sezonda A takım kampına katılması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe Futbol Direktörü Emre Belözoğlu, Fenerbahçe U19 takımını tribünden takip etmişti.

Devler altyapıya değer veriyor

Galatasaray ile Fenerbahçe yeni sezonda bütçeden tasarruf etmek adına altyapıya yöneldi. Yabancı sırınında olduğu Süper Lig'de altyapıdan yetişen gençler umut vaadediyor.

Editör: TE Bilisim