Dubai merkezli kumpasla paralel olarak “Adaylık” sinyalleri veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün soluğu Hüsamettin Cindoruk’un evinde aldı. Kılıçdaroğlu, Cindoruk ile yaptığı sürpriz görüşmesinin ardından yine “Erken seçim” istedi.

Türkiye’ye yönelik Dubai merkezli kumpasın aktifleştiği günden itibaren hükümeti hedef alıp, ülkeyi seçim ortamına sokmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu, sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

NE GÖRÜŞTÜLER?

Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ile beraber eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile görüştü. Süleyman Demirel’in ölümünden sonra Cindoruk’u ‘üst akıl’ olarak konumlandıran Kemal Kılıçdaroğlu, 2017’deki referandumdan bu yana her seçim öncesi Cindoruk ile bir araya geldi. Türkiye’de seçimlerin 2023’te yapılacak olmasına rağmen, Dubai kumpasıyla eş zamanlı olarak CHP liderinin Cindoruk ile temas kurması kafalarda soru işareti bıraktı. Kılıçdaroğlu’nun Cindoruk ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı “Bir an önce seçime gidilmesi lazım.” şeklindeki açıklaması görüşmenin detaylarına dair önemli ip uçları verdi.

İNTİKAM SEÇİMİ

Öte yandan Hüsamettin Cindoruk, 31 Mart seçimleri öncesinde skandal bir çıkış yapmış, “İntikam seçimi” diyerek hükümeti tehdit etmişti.

FETÖ AĞZINDAN KAÇIRDI

Ayrıca, Diriliş Postası 29 Mayıs tarihli manşetinde Dubai merkezli kumpastaki FETÖ parmağını gün yüzüne çıkarmıştı. FETÖ firarisi Emre Uslu’nun 8 Aralık 2020 tarihli konuşmasında “6 ay içerisinde Kılıçdaroğlu’nu iktidara getirmek için deneme olabilir” ifadeleriyle 2 Mayıs’ta suç örgütü liderinin videolarıyla başlattığı kumpası ağzından kaçırdığı görülmüştü.

*** 

KUMPAS SÜRÜYOR

MİT TIR’ları kumpasıyla Türkiye’yi açıktan hedef alan FETÖ, hükümetin ‘DAEŞ ve El Kaide terör örgütlerine destek verdiği’ yalanını ortaya atmış, MİT TIR’larının durdurulduğu görüntüleri de Can Dündar aracılığıyla servis etmişti.

Türkiye sonrasında Fırat Kalkanı Harekâtı ile binlerce DAEŞ teröristini Suriye’de bulundukları yerde etkisiz hale getirmişti.

MİT tırları kumpasıyla Türkiye’yi köşeye sıkıştırmayı hedefleyenler, bugün haftalardır yayınladığı videolarla gündemi meşgul eden organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in ortaya attığı, ‘El Nusra’ya silah gönderdiler’ yalanını devreye aldı.

Yabancı istihbaratların kuklası Dündar, organize suç örgütü elebaşı Peker’in FETÖ suflesi yalanlarına destek çıkarken, FETÖ firarisi Emre Uslu’nun ise Dündar’ın paylaşımını retweet etmesi dikkati çekti.

Türkiye’ye başlatılan Dubai merkezli operasyonda, Peker-Dündar-Uslu dayanışması FETÖ’nün yalanda sınır tanımadığını bir kez daha ortaya koydu.

-Kumpasa suçüstü! (Haberi okumak için TIKLAYIN!)

Editör: TE Bilisim