18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? 18 yaş altı sokağa çıkma saatleri ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan kontrollü normalleşme tedbirleri 1 Haziran'da sona eriyor. 1 Haziran itibarıyla kontrollü normalleşme sona erecek. Bu süreçte 18 yaş ve altı vatandaşlar toplu ulaşım araçlarının kullanamıyordu. Peki, 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? 18 yaş altı sokağa çıkma saatleri…

18 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKIYOR MU?

18 yaş altı sokağa çıkma yasağı saatleri hakkında henüz bir açıklama gelmedi. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan son kararlar geçerliliğini koruyor.

Kabine Toplantısı'nın ardından bir açıklama gelince detayları haberimize ekleyeceğiz.

18 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00'den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

1.6- Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız için herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Editör: TE Bilisim