TRT 1'de başladığı tarihten bu yana büyük ilgiyle izlenen Uyanış Büyük Selçuklu dizisi 33. bölümünde Kıpçak Beyi Baturalp Bey karakteriyle kadroya dahil olan Abdül Süsler kimdir, nereli, kaç yaşında soruları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. "Abdül Süsler kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu'nun 'Kıpçak Beyi Baturalp'i Abdül Süsler kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı?" soruları arama motorlarında en çok araştırılanlar listesinde yer aldı. İzleyiciler tarafından Kuruluş (Diriliş) Osman'ın Kalanoz'u olarak da hafızalara kazınan Abdül Süsler'in biyografisi, oynadığı diziler, mesleki kariyeri merak konusu olmayı sürdürürken, Abdül Süsler kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu'nun 'Kıpçak Beyi Baturalp'i Abdül Süsler kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı? sorularının cevabına yazımızın devamından ulaşabileceksiniz.

Abdül Süsler kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu'nun 'Kıpçak Beyi Baturalp'i Abdül Süsler kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı?

Uyanış: Büyük Selçuklu'da Kıpçak Beyi Baturalp Bey karakteriyle rol alan yetenekli oyuncu Abdül Süsler, 1981 (30 yaşında) yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

Tiyatroya ilk olarak Beykoz Vakfı Tiyatrosu'nda adım atan ve ardından Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü'nde okurken üniversitenin Tiyatro Topluluğunda çalışmalarına devam eden Abdül Süsler, eğitimine Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ve aynı üniversitenin Tiyatro Yüksek Lisansı'nı tamamlayarak devam etmiştir.

Eğitiminin ardından Müşfik Kenter'in asistanı olarak akademik hayatına başlayan Süsler, Haliç Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev almıştır.

Abdül Süsler kimle evli?

Aynı zamanda çeşitli tiyatro projelerinde yer aldı. Birçok televizyon programı, reklam ve belgesel türü yapımlarda da yer alan Abdül Süsler, 2008 yılında Ayşe Görür ile evlenmiştir. Çiftin 2 çocuğu bulunmaktadır.

Abdül Süsler’in rol aldığı diziler ve filmler:

2021 - Uyanış Büyük Selçuklu
2019 – Kuruluş Osman (Kalanoz) (TV Dizisi)
2018 – Hürkuş: Kanat (Sir Thomas) (Sinema Filmi)
2015 – Insomnia (Zayed) (TV Dizisi)

-Büyük Selçuklu'da Kıpçak Beyi Baturalp kim oynuyor? Kıpçak Beyi Baturalp kimdir, tarihte var mı?

-

Editör: TE Bilisim