Koronavirüsle mücadelede alınan sıkı tedbirlerin ardından 1 Haziran'dan itibaren geçilecek olan kademeli normalleşme detayları merak ediliyor. Şehirler arası seyahat etmek isteyen vatandaşlar, Seyahat yasağı kalktı mı? Son dakika 1 Haziran'dan sonra şehirler arası seyahat yasağı var mı? sorularının yanıtını araştırıyor. Peki, Kovid-19'la mücadelede gelinen yeni aşama kademeli normalleşmeye ilişkin İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeye göre Seyahat yasağı kalktı mı? Son dakika 1 Haziran'dan sonra şehirler arası seyahat yasağı var mı? Bilgiler haberde.

Seyahat yasağı kalktı mı? Son dakika 1 Haziran'dan sonra şehirler arası seyahat yasağı var mı?

31 Mayıs 2021 tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan yasaklar ve normalleşme sürecine ilişkin bilgiler verdi.

1'inden itibaren Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, bu sınırlamanın hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacağını belirtti.

"Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir." diyen Erdoğan, yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabileceğini, saat 24.00'e kadar da paket servisini sürdürebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyahat yasağı ve şehirler arası seyahat kısıtlamalarında alınan son kararlara ilişkin bilgi vermedi.

Kademeli normalleşme döneminde; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacaktır. Sokağa çıkma yasağının olmadığı saatler seyahat edilebilmektedir. 

Vatandaşların merakla beklediği "Seyahat yasağı kalktı mı? Son dakika 1 Haziran'dan sonra şehirler arası seyahat yasağı var mı?" sorularının net yanıtı ise, İçişleri Bakanlığı kademeli normalleşme genelgesinin ardından belli olacak.

Editör: TE Bilisim