Orta Doğu’daki kumpas ve yasa dışı örgütlenmelerin adresi olan Birleşik Arap Emirlikleri’nin terör örgütü PKK’ya olan desteği geçmişte yaşanan olayların yanı sıra günümüzde meydana gelen bazı gelişmelerle de tescillendi.

BAE’de yaşayan ve Türkiye tarafından kırmızı kategoride aranan Orta Doğu’nun en karanlık isimlerinden Muhammed Dahlan’ın himayesindeki organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’e terör örgütü PKK’dan destek geldi.

PEKER’İ KAÇIRDILAR

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karasu, suç örgütü elebaşının Türkiye karşıtı iftiralarının tümünü doğrulayarak Dahlan destekli Peker’in söylediklerinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Ayrıca terörist Karasu açıklamasında çok önemli bir detayı da paylaşarak, suç örgütü elebaşının Türkiye’den birileri tarafından kaçırtıldığına dikkat çekti ve “Herhalde ölümden kurtulması geniş ilişki ağlarından birinin durumu haberdar etmesiyle sağlandı.” dedi. Karasu’nun bu ifadesi Dahlan’ı akıllara getirdi.

PKK-DAHLAN-PEKER ÜÇGENİ

Sedat Peker’i himaye eden Dahlan’ın danışmanlığını yaptığı BAE Veliaht Prensi bin Zayed, Ankara’nın bölgesel ve uluslararası izlediği tüm politikalara karşı cephe alarak gerek Suriye’de gerekse terör örgütlerinin yuvalandığı diğer bölgelerde Türkiye karşıtı politika izliyor.

Uzun yıllar iç savaşın hakim olduğu Suriye topraklarında ise BAE’nin kirli ittifak ve siyaseti PKK üzerinde görülüyor. Terör örgütü PKK’ya hem maddi hem de askeri desteğini sürdüren BAE, yaklaşık 4 sene önce finansal açıdan fonladığı terör örgütüne istihbarat desteği sağlamıştı. O dönemde PKK kamplarına giden BAE'li istihbarat yetkilileri, YPG/PKK'lı teröristlere espiyonaj, kontra-espiyonaj, sabotaj, suikast eylemleri, sinyal istihbaratı, bilgi güvenliği ve iletişim ağları konusunda eğitim verdi.

BAE’nin bir sene süren bu eğitimi 2017’den bu yana hala devam ediyor.

BAE’nin desteği sadece istihbarat ve askeri konularda değil, mali alanda da sürüyor. IKBY güvenlik kaynakları bölgedeki bankalara BAE’den gelen paraların PKK’ya aktarıldığını belirtmiş ve terör örgütünün finanse edilmesini engellemek amacıyla bankalardaki para aktarımı faaliyetlerine bazı kısıtlama ve yeni uygulamalar getirildiğini açıklamıştı.

BAE, Karabağ’daki Ermeni ordusu ile birlikte aynı cephede çatışan PKK’lı teröristlere Yunan kargo uçağıyla silah ve askeri mühimmat yardımı yapmıştı.

Erivan Zvatrnots Havaalanı’na inen kargo uçağı, daha sonra Dağlık Karabağ’daki PKK/KCK’lı teröristlere ulaştırılmıştı.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra BAE, Dahlan aracılığıyla Peker’i öne sürerek Türkiye’ye karşı kumpas çalışması yürütüyor.

Kumpas Karadağ’da kuruldu haberini okumak için TIKLAYINIZ.

Kumpasa Suçüstü haberini okumak için TIKLAYINIZ

Cindoruk kumpasın neresinde? haberini okumak için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim