Sinema salonları açık mı? Sinema salonlarında son durum ne? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılan konulardan biri haline geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre sinme salonların en son ne durumda olduğu sinema sever ve salon sahipleri tarafından merak konusu oldu. Yarı düzeyde açılması planlanan sinema salonları hakkında araştırılan Sinema salonları açık mı? Sinema salonlarında son durum ne? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar…

SİNEMA SALONLARI AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı, gece yarısı yayınladığı genelgeyle sinema salonlarının açıldığını duyururken geçtiğimiz saatlerdeyse kapandığına dair yeni bir genelge yayınladı. Bu durum, sosyal medya kullanıcılarının gündemine hemen oturdu.

SİNEMA SALONLARINDA SON DURUM NE?

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından Türkiye'de uygulanacak yeni kısıtlamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından gece yarısı İçişleri Bakanlığı, bir genelge yayınlayarak uygulanacak tedbirlerin tamamını duyurmuştu. Yeni kararla birlikte sinema salonlarının da %50 kapasiteyle açılacağı bildirilmişti.

Fakat bu kararın üstünden 24 saat geçmemişken Bakanlık, geçtiğimiz saatlerde yeni bir genelge yayınladı ve sinema salonlarının yeniden kapatılacağını duyurdu ve açılış tarihini 1 Temmuz olarak güncelledi.

Editör: TE Bilisim