CHP'li İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiği günden itibaren yaptığı temel atmama töreni, işçi kıyımları ve zamlarla gündemden düşmedi. Daha önce "Duran metro inşaatlarını tekrar harekete geçirdik" diyen İmamoğlu, kazı çalışmalarına başlanan Sancaktepe Yenidoğan Metro Hattı için yapılan kazıları moloz ve beton dökerek kapattırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesinin üzerinden 26 ay geçti. Ancak İmamoğlu, İstanbul için neredeyse bir çivi dahi çakmadı. İcraat yapmak bir kanara dursun, “Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” projesini iptal ettiği “Temel Atmama” töreni düzenledi. Bu projenin iptali bugün Marmara Deniz’inde yaşanan müsilaj felaketine sebep oldu.

10 BİN İŞÇİYİ KOVDU

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına söz veriyorum kazandıktan sonra kimseyi işten çıkarmayacağım” diyen İmamoğlu, 10 binden fazla İBB çalışanını işten çıkardı. Seçim döneminde suya ve ekmeğe asla zam yapılmayacak diyen İmamoğlu, göreve geldikten 2 ay sonra Halk Ekmek’te yüzde 40, 2020 yılında da yüzde 50 zam daha yaptı. Suya yapmak istediği yüzde 25 indirimin iptali ve yüzde 25 zam isteği ise AK Partili İstanbul meclis üyelerinin engellemesi sonucu iptal edildi.

BORÇ MAZERETİ
Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro Hattı inşaatına toprak attıran Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin yolunu da kaynak yetersizliği nedeniyle durdurmuştu. Ulaşım projelerine kaynak bulamayan Ekrem İmamoğlu, 2 yılda 139 milyar liralık kaynağı eritti. Öte yandan İmamoğlu yaklaşık 2 yılda İBB'nin borcunu 43 milyar liraya çıkarttı. İBB 28 yıl aradan sonra artık borç alamaz duruma geldi.

METRO İNŞAATINA TOPRAK DOLDURDU

İstanbullu, İmamoğlu döneminde eşine zor rastlanacak bir olay daha yaşıyor. “Duran metro inşaatlarını harekete geçirdik” sloganıyla açıklamalar yapan İmamoğlu, son olarak kazı çalışmalarına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattını iptal ettirdi. İmamoğlu’nun talimatının ardından, yapılan kazı çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince toprak, moloz ve beton dökülerek kapatılmaya başlandı. Metro hattı hayata geçirebilseydi tek yönde saatte 35 bin yolcu ulaşım sağlayacaktı.

KAZININ BAŞLAMASINI TÖRENLE DUYURMUŞTU

İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazıya başlaması dolayısıyla tören düzenlemişti. Sancaktepe'deki şantiye alanında düzenlenen törende konuşan İmamoğlu, projenin Sancaktepe Şehir Hastanesi'ne kadar olan kısmını 2023 başında bitireceklerini, kalan etabı ise 2024 başında tamamlayacaklarını açıklamıştı. Projenin durdurulmasıyla birlikte Sancaktepe Şehir Hastanesi’ne metroyla doğrudan ulaşım imkanı da ortadan kalktı.

***

"BUGÜN O TOPRAK, CHP'NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ DA ÜSTÜNE ATILDI"

CHP'li İBB'nin metro inşaatına toprak attırmasının ardından olayla ilgili AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de sosyal medya hesabı aracılığıyla tepki gösterdi. Başkan

Kabaktepe paylaşımında, "Bugün o toprak, yapımına bizim dönemimizde başlanan metro çalışmalarının değil; CHP’nin vadettiği belediyecilik anlayışının da üstüne atıldı." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim