15 milletvekili olayı nedir? 15 vekil istifa mı ediyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Sosyal medyada gündem olan 15 milletvekiliyle ilgili arama motorlarında merak edilip araştırılan milletvekiliyle ilgili konunun detaylarını sizler için haberimizde derledik. Peki, 15 milletvekili olayı nedir? 15 vekil istifa mı ediyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

15 MİLLETVEKİLİ OLAYI NEDİR?

BBC Türk, bugün internet sitesinde yayınladı haberinde yeni bir propaganda da bulundu. Haberde AKP’li milletvekilleriyle ilgili açıklamalarda BBC Türk, 15 milletvekilinin grup yöneticileriyle görüşerek, bizzat rahatsızlıklarını parti yönetimine ilettiği ifadelerinde bulundu.

Söz konusu haberde şu ifadeler kullanıldı:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MKYK Üyesi Metin Külünk'ün de aralarında bulunduğu bazı isimlere yönelik iddiaları ile ilgili Meclis zemininde araştırma veya soruşturma komisyonu kurulmasına kapıları kapattı.
Ancak Soylu'nun katıldığı iki televizyon programında Peker'e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesi, AKP içinde tartışma yarattı. Aralarında emniyet kökenli isimlerin de bulunduğu 15 milletvekilinin grup yöneticileriyle görüşerek, bizzat rahatsızlıklarını parti yönetimine ilettiği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Peker'in hedef aldığı Soylu'ya, videoların yayınlanmasından yaklaşık üç hafta sonra grup toplantısında yaptığı konuşmayla sahip çıkmıştı. Erdoğan ayrıca, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın da oğlu üzerinden hedef alındığını belirterek, "Bu tezgahı bozacağız" açıklaması yapmıştı. Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından da Peker'in lideri olduğu organize suç örgütüne dönük İstanbul merkezli operasyon başlatılmıştı.

15 VEKİL İSTİFA MI EDİYOR?

İngiltere merkezli haber sayfasının yayınladığı haberin henüz netlik kazanmadığı, bir iddiadan ötürü olmakla birlikte gerçeklik payının olmadığı ifade edilmektedir. Söz konusu isimleri verilmeyen milletvekillerinin istifa ettiği yada istifa edecek gibi her hangi bir haber söz konusu olmadığı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim