Son günlerde sosyal medyada birçok hayvansever, Çin'deki 'Yulin Köpek Yeme Festivali'ne karşı başlatıldığına inandığı gerekçesiyle  'Save a Dog' (Köpeği Kurtar) kampanyasını hikayesinde paylaştı. Plant a Tree adlı bir şirket tarafından düzenlendiği iddia edilen kampanya kapsamında yapılan her paylaşımın 0,01 dolar değerinde olduğu ifade edildi. Plant A Tree adlı girişim, bu kampanyaların siteye trafik çekmek amacıyla yapıldığını, site içerisinde yapılan satışlardan elde edilen gelirin kampanyalara bağışlanacağını belirtti.

KAMPANYA SAHTE ÇIKTI

Kısa sürede yüz binlerce Instagram kullanıcısına ulaşan kampanyanın sahibi Plant A Tree adlı sitenin daha önce adının karıştığı onlarca dolandırıcılık iddiası sonrası yapılan detaylı araştırmalar, kampanyanın sahte olduğunu ortaya çıkardı. 

SİTEYE ETKİLEŞİM ALMAK İÇİN DÜZENLENDİ

 Öte yandan site üzerinde kampanyaya bağış yapılacağı vaadiyle satılan ürünlerden elde edilen gelirin, iddia edildiği gibi hayır aktivitesine bağışlandığına dair herhangi bir kanıt bulunmuyor. Plant A Tree adlı girişim, Instagram üzerinden yapılan paylaşımlardan herhangi bir gelir elde etmediklerini, bu paylaşımlar aracılığıyla siteye gelen trafik sayesinde yapılan satıştan gelir elde edildiğini ve bu gelirlerle bağış yapıldığını iddia ediliyor.

YULİN KÖPEK YEME FESTİVALİ NEDİR?

Çin kültüründe köpek eti yemek, yıllardan beri süregelen bir gelenek. Çinliler yazın başlangıcında 21-30 Haziran tarihlerinde yenen köpek etinin onlara şans  ve  sağlık getireceğine inanıyor. 2009 yılından itibaren bu gelenek festival halinde düzenlenmeye başlandı. 

Editör: TE Bilisim