Öğrenciler, Okullar ne zaman yaz tatili oluyor? 2021 İlk okullar ne zaman kapanacak? sorusunun yanıtını merak ediyor. 23 Mart 2021 tarihinden bu yana koronavirüs tedbirleri kapsamında zaman zaman yüz yüze, çoğunlukla ise uzaktan eğitim sistemiyle öğrenimine devam eden öğrenciler, heyecanla 2021 yaz tatilinin başlayacağı tarihi bekliyor. Peki, Okullar ne zaman yaz tatili oluyor? 2021 İlk okullar ne zaman kapanacak?

Okullar ne zaman yaz tatili oluyor? 2021 İlk okullar ne zaman kapanacak?

İlkokul, ortaokul ve liselerin kapanmasına sayılı günler kala uzaktan ve yüz yüze eğitim birçok kurumda devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde karnelerini alacak öğrenciler, bu yıl içerisindeki not bilgilerini de öğrenecekler. Peki, Okullar ne zaman yaz tatili oluyor? 2021 İlk okullar ne zaman kapanacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim öğretim kurumlarında 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar sürecek uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yaparken, "Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak" ifadesini kullanmıştı.

Buna göre okullar 2 Temmuz 2021 Cuma günü kapanacak ve 3 Temmuz 2021'de yaz tatili başlamış olacak.

Yaklaşık 2 buçuk ay devam edecek tatil sonrasında ise 2021-2022 eğitim öğretim dönemi başlamış olacak.

Okullar yeniden açıldığında, koronavirüs önemleri kapsamında uzaktan eğitim mi yoksa yüz yüze eğitim mi olacağı ise henüz netlik kazanmadı. Yeni dönem başlamadan önce salgındaki son gelişmeler değerlendirilecek ve uzaktan eğitim mi, yüz yüze eğitim mi yapılacağına buna göre karar verilecek.

Editör: TE Bilisim