Verinin işlenmiş haline ne nedir ne demek? Verinin işlenmiş hali ne anlama gelir? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Bilgisayar içerisinde yer alan kişisel bilgilerin derlenip toparlanmasında ve verilerin işlenmesi konusunda arama motorlarında sıkça araştırılan Verinin işlenmiş haline ne nedir ne demek? Verinin işlenmiş hali ne anlama gelir? Sorularının yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar…

VERİNİN İŞLENMİŞ HALİNE NE NEDİR NE DEMEK?

Verinin işlenmiş haline kısaca enformasyon denilir. Veri olarak bilinen ve bahsedilen kavram oldukça geniş çerçeveye sahip bir kavramdır ve birçok alanda, örneğin matematik, bilişim, işletme vb. gibi alanlarda, birçok farklı anlam taşımaktadır. Fakat soruda bahsedilen alan, bilişim alanıdır.

VERİNİN İŞLENMİŞ HALİ NE ANLAMA GELİR?

Öyleyse, bilgisayarlardaki işlenmemiş, ham haldeki her bir bilgiye veri adı verildiğini söyleyebiliriz. Bunlar formülüze formda bulunup, yorumlanıp, işlenebilir haldedirler. Sonuç olarak işlenip, yorumlanıp bir sonuca varmak ve daha sonra da belirtmek için vardırlar.

Ek olarak belirtmek gerekir ki, veriler tek başlarına bir anlam taşımazlar. Bir araya geldikten sonra, işlendiği zaman anlamlı hale geçerler.

ENFORMASYON NEDİR?

Enformasyon en genel anlam olarak, çeşitli konulara bağlı olarak, derlenmiş, düzenlenmiş ve işlenmiş veri ve veriler bütünüdür.

Örneğin bir bilgisayarda bulunan ilgili veri parçalarının işlemlerden geçerek, biçim kazandırılarak, bir anlam taşır haline getirilmiş olmasıdır. 

Editör: TE Bilisim